5. Νοεμβρίου 2009

Γιατί Οι Άνθρωποι Επιλέγουν Να Πεθάνουν

Τα στατιστικά είναι ξεκάθαρα: Σύμφωνα με έρευνα του Fuqua School of Business του Πανεπιστημίου του Ντιουκ, οι θάνατοι ατόμων στις ηλικίες 15-64 που οφείλονταν σε προσωπικές επιλογές (καταχρήσεις κάθε είδους, κάπνισμα, αλκοόλ, φαγητό κλπ) αποτελούσαν το 5% των συνολικών θανάτων πριν από 100 χρόνια. Σήμερα φτάνουν στο 55%. Αυτό σημαίνει ότι αν και η επιστήμη έχει καταφέρει να μειωθεί δραματικά η θνησιμότητα από μολυσματικές και άλλες ασθένειες, η ανθρώπινη βλακεία παραμένει ανίατη. Διάβασε περισσότερα εδώ.

ff_smartlist_keeney_f

Σχόλια:


arkin
5. Νοεμβρίου 2009, 11:23

Δεν ξέρω αν μπορούν να αποδοθούν όλοι αυτοί οι θάνατοι σε ανθρώπινη βλακεία. Αν θες, διάβασε και το βιβλίο του Έριχ Φρομ «Η υγιής κοινωνία».

5. Νοεμβρίου 2009, 20:29

Αυτό που δεν αναφέρει το άρθρο είναι ο αριθμός και η μαζικότητα των προσωπικών επιλογών που οδηγούσαν σε θάνατο πριν 100 χρόνια. Το κάπνισμα σίγουρα δεν ήταν τόσο διαδεδομένο όσο τώρα, για παράδειγμα..


Έλεος
5. Νοεμβρίου 2009, 20:29

Ανθρώπινη βλακεία? Καλύτερα να σκέφτεσαι πρώτα και μετά ν αποφεύγεις να εκθέτεις με τέοια αναισθησία χυδαίες απόψεις…

Σχολιάστε:

Τα ακόλουθα tags επιτρέπονται: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>