10 Blogs Που Αξίζει Να Παρακολουθείς

blog

Το fimoculous.com κάθε χρόνο βγάζει μια λίστα με τα 30 καλύτερα blogs της χρονιάς (που ενίοτε δεν είναι ακριβώς blogs, μπορεί να είναι twitter feeds ή tumbls), ξεκινώντας από το μακρινό 2002. Η λίστα του 2009 περιλαμβάνει μερικά πραγματικά φρέσκα κι ενδιαφέροντα, πολλά από τα οποία ακολουθούσα ήδη. Εντός, μια λίστα με οκτώ – και άλλα δύο από το 2008 που εξακολουθούν να είναι δραστήρια και επίκαιρα (πάτα τα ονόματά τους).

The NYTpicker

Ένα blog που παρακολουθεί λεπτομερώς τους New York Times, επισημαίνει τις αδυναμίες και διορθώνει τα λάθη τους. Αν και αυτό καθ’ αυτό δεν μοιάζει πολύ ενδιαφέρον concept για εμάς, η ανάγνωσή του ωστόσο είναι συναρπαστική. Αποκαλύπτει έναν κόσμο δημοσιογραφικής ακεραιότητας και κανόνων ηθικής που εμείς εδώ στο <ειρωνεία> λίκνο του πολιτισμού </ειρωνεία> δεν έχουμε αρχίσει καν να ονειρευόμαστε.

Best of Wikipedia

Μια επιλογή από τα πιο παλαβά άρθρα της εγκυκλοπαίδειας, που θα είναι λίγο δύσκολο να πετύχεις τυχαία. Παραδείγματα: Η πάθηση που σου προκαλεί την ανάγκη να τρως μη-φαγώσιμα πράγματα. Οι μεσαιωνικοί κώδικες επικοινωνίας που χρησιμοποιούσαν τις συνθέσεις λουλουδιών στα τραπέζια. Το σύνδρομο ταχείας γήρανσης στις σαπουνόπερες. Ό,τι πρέπει για τον trivia-addict.

Letters of Note

Ένα blog αφιερωμένο στα γράμματα. Τα χειρόγραφα γράμματα.

Slaughterhouse 90210

Screenshots από σειρές, εκπομπές και ταινίες με λεζάντες αποσπάσματα από την κλασική λογοτεχνία που ταιριάζουν απόλυτα. Παίρνει και το βραβείο καλύτερου ονόματος.

slaughterhouse90210

Information is Beautiful

Άλλο ένα blog γεμάτο πληροφορίες και στατιστικά, αλλά ετούτο εδώ είναι απίθανα σχεδιασμένο, πανέμορφο, και δίνει έμφαση στους πίνακες -τα πιο ωραία infographics που έχεις δει.

information

Script Shadow

Ένα κινηματογραφικό blog με μια σημαντική διαφορά: Εστιάζει αποκλειστικά στα σενάρια που κυκλοφορούν και συζητιούνται στο Χόλιγουντ, τα οποία μπορεί να δούμε στα σινεμά μετά από χρόνια, μπορεί όμως και όχι.

The 26th Story

Ένα φανταστικό blog για τη βιομηχανία του βιβλίου των ΗΠΑ, είναι ό,τι πρέπει αν θες να παρακολουθήσεις τις επερχόμενες αλλαγές (και) εκεί. Ή αν σου αρέσουν τα βιβλία και θες να παρακολουθείς τί κινείται.

The Awl

Εντάξει, πιθανότατα το ξέρεις το The Awl, αλλά πάντα αξίζει αναφοράς. Κάτι σαν το μπάσταρδο παιδί του Boing Boing με το Gawker, σερβίρει παλαβά νέα με αστείο holier than thou σχολιασμό.

Κnow Your Meme

Αν μερικές φορές νιώθεις ότι δεν προλαβαίνεις να παρακολουθήσεις όλα τα memes που εμφανίζονται στα Ιντερνετς, αν μπαίνεις στο twitter και έχεις πολλές άγνωστες λέξεις, εδώ είσαι. Αστεία και καλοφτιαγμένα βίντεο σου εξηγούν τι είναι το “Three Wolf and Moon” tshirt και άλλα τέτοια.

xkcd

Ένα comic strip σαν αυτά που έχουν οι Αμερικανικές εφημερίδες, αλλά internets-friendly, με θέματα ό,τι πρέπει για να τα ανεβάσεις στο twitter ή να τα στείλεις με e-mail για να γελάσει ο κόσμος.

g-spot