Instapaper These: 10 Κείμενα Για Διάβασμα Στις (Όποιες) Διακοπές

Στο νέο επεισόδιο του “Instapaper This” σου έχω όχι ένα, ούτε τρία, αλλά δέκα τεράστια, χορταστικά κείμενα κάθε είδους και προελεύσεως που έχουν ένα κοινό: Έχουν όλα εξαιρετικό ενδιαφέρον και είναι ό,τι πρέπει για διάβασμα στις όποιες ώρες ηρεμίας και χαλάρωσης βρεις τις επόμενες, Πασχαλινές ημέρες.

1. “Is Sugar Toxic?” του Gary Taubes – New York Times
Ένας Αμερικανός επιστήμονας υποστηρίζει ότι η ζάχαρη δεν είναι απλά διατροφικά άχρηστη, αλλά ένα κανονικό -και βλαβερότατο- δηλητήριο. Έχει δίκιο;

2. “Of The 1%, By The 1%, For The 1%”, του Joseph Stiglitz – Vanity Fair
Ο Νομπελίστας οικονομολόγος εξηγεί γιατί οι συγκλονιστικές οικονομικές ανισότητες στις ΗΠΑ είναι καταστροφικές για την επιβίωση του κράτους και της δημοκρατίας.

3. “The Real History Of Twitter” του Nicholas Carlson – Business Insider
Η αληθινή ιστορία της δημιουργίας του Twitter διαφέρει αρκετά από την “επίσημη εκδοχή” των γνωστών και λαοπρόβλητων ιδρυτών του. Ποιος ήταν ο αληθινός δημιουργός της δημοφιλούς υπηρεσίας;

4. “The Fury”, της Amy Wallace – Wired
Το Φεβρουάριο του 2010 μια επιστήμονας από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα, μητέρα τεσσάρων παιδιών, πυροβόλησε και σκότωσε τρεις συναδέλφους της, και τραυμάτισε άλλους τρεις. Τι την οδήγησε στο έγκλημα;

5. “The Grand Tour” του Evan Osnos – The New Yorker
Τί κάνουν οι Κινέζοι τουρίστες όταν έρχονται στην Ευρώπη;

6. “Lula’s Brasil” του Perry Anderson – London Review of Books
Ένα συγκλονιστικό, εκτενές ιστορικό της 9ετούς θητείας του πρώην Προέδρου της Βραζιλίας Λούλα, ίσως του μοναδικού αληθινά επιτυχημένου ηγέτη δημοκρατικού κράτους στην πρόσφατη ιστορία.

7. “Τhe Woman Who Smashed The Glass Ceiling”, της Corinna Honan – Daily Mail
Η ιστορία της Ρέιτσελ Μπιρ, η οποία σε μια εποχή που οι γυναίκες δεν είχαν καν το δικαίωμα της ψήφου διήυθηνε ταυτόχρονα δύο από τις ιστορικότερες εφημερίδες της Μεγάλης Βρετανίας: Τους Times και τον Observer.

8. “The Boy From Gitmo”, του Michael Paterniti – GQ
Η απίστευτη ιστορία ενός παιδιού που συνελήφθη στο Αφγανιστάν και μεγάλωσε στη φυλακή του Γκουαντάναμο, για να αφηθεί τελικά ελεύθερος, άνδρας πια.

9. “Microsoft’s Odd Couple”, του Paul Allen – Vanity Fair
Ωραίο απόσπασμα από την αυτοβιογραφία του Πολ Άλλεν, συνιδρυτή της Microsoft.

10. “Johnson & Johnson’s Quality Catastrophe”, των David Voreacos, Alex Nussbaum και Greg Farrell – Bloomberg Businessweek
Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο δεκάδες προϊόντα της γιγάντιας εταιρίας έχουν εμφανίσει αστοχίες και έχουν προκαλέσει ατυχήματα και μηνύσεις. Οι συντάκτες αναζητούν τους λόγους σε ένα κείμενο από αυτά που ποτέ δεν θα εμφανίζονταν σε Ελληνικό έντυπο.

Μπορείς ακόμα να διαβάσεις: