Instapaper This: Τί Κάνει Το Ίντερνετ Στο Μυαλό Σου

homer small brainΣτο Nitro Μαρτίου είχα γράψει ένα μακρόσυρτο κείμενο για την επίδραση του Ίντερνετ, της αφθονίας των οθονών και του multitasking της σύγχρονης ζωής στην εξέλιξη του εγκεφάλου, με τις δικές μου παρατηρήσεις αλλά και με αναφορές σε πράγματα που έχουν γραφτεί αλλού από ειδικούς και μη σχετικά με το θέμα. Πολλά πράγματα. Είχα συγκεντρώσει τους τελευταίους μήνες μια μεγάλη βιβλιο(τρόπος του λέγειν)γραφία  η οποία ήταν σχεδόν αποκλειστικά online, και έτσι το πρόβλημά μου ήταν το εξής: Ήταν εντελώς αδύνατο να τη μοιραστώ με τους αναγνώστες. Ο αναγνώστης του περιοδικού διάβαζε το κείμενο και δεν μπορούσε να μάθει περισσότερα -έβλεπε τις λέξεις κι αυτό ήταν όλο, έπρεπε μετά να αφήσει στην άκρη το τεύχος, να πάει στο κομπιούτερ και να προσπαθήσει να μαντέψει πώς γράφεται στα Εγγλέζικα το “Νίκολας Καρ” για να το ψάξει στο Google.

Τώρα όμως, μπορείς να διαβάσεις ολόκληρο το “Τί Κάνει Το Ίντερνετ Στο Μυαλό Σου” εδώ, και να πατήσεις ό,τι πατιέται για να διαβάσεις λεπτομέρειες που έχουν γραφτεί αλλού για αυτό το συναρπαστικό θέμα. Γιατί σου έχω τις δικές μου λέξεις, αλλά σου έχω και διάσπαρτα στο κείμενο και μαζεμένα κάτω-κάτω δεκαέξι σχετικά και πχιοτικά άρθρα από όλα τα Ίντερνετς, καθώς και τρία σχετικά βιβλία που μπορείς να αγοράσεις (χάρτινα ή στο Kindle).

Υπενθύμισις: Μπορείς να διαβάσεις ένα σκασμό κείμενά μου από περιοδικά και ίντερνετς συγκεντρωμένα σε τούτη τη σελίδα. Ή να αγοράσεις αυτή τη χάρτινη ανθολογία.  Ό,τι θες.