Μια Πολύ Περίεργη Παρασκευή

Στη χώρα μας τη συναρπαστική κάθε μέρα είναι μια έκπληξη και μια πρωτοφανής αποκάλυψη. Μερικές μέρες όμως είναι πιο γεμάτες από άλλες. Να μερικά πράγματα που έγιναν σήμερα.

merkel kommt

Ανακοινώθηκε ότι η Άγκελα Μέρκελ έρχεται για επίσημη επίσκεψη την ερχόμενη Τρίτη στην Ελλάδα. Κανείς δεν ξέρει για ποιο λόγο έρχεται, αλλά για καλό και για κακό τοποθετήθηκε μια επίλεκτη μονάδα Ζ’ ΜΑΚ στο ευπαθές υπουργείο Αμύνης.

Η κυρία Μέρκελ έχει πέντε χρόνια να έρθει στην Ελλάδα. Πολλά έχουν αλλάξει από τότε. Ας πούμε, ο τρόπος που μας κοιτάζει:

merkel2

Ω, πώς μας κοιτούσε τότες.

merkel3

Και πώς μας κοιτάζει τώρα:

dafuq2

Εν τω μεταξύ, για κάποιο λόγο σήμερα στη Βουλή μιλούσαν όλο βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Ειπαν διάφορα ενδιαφέροντα πράγματα.

Σύμφωνα με το βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη ο Γιώργος Παπανδρέου είναι κατά 25% Έλληνας. Δεν εξήγησε πόσο τοις εκατό Έλληνας πρέπει να είσαι για να ξέρεις τα λόγια του εθνικού ύμνου.

Ο υπόδικος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής έψεξε επίσης τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ επειδή χρησιμοποιεί “τάμπλετ” και “τουίτερ”, και προφήτεψε ότι “σε λίγο θα τον δούμε με μούσια και κοτσίδα”. Το να μη συμπαθεί το Twitter το καταλαβαίνω. Μα τα μούσια και τις κοτσίδες; Τι έχουν τα μούσια και οι κοτσίδες; Οι παπάδες έχουν μούσια και κοτσίδες. Και υποτίθεται ότι πλέον η Χρυσή Αυγή αγαπάει την ορθοδοξία.

Ο Κασιδιάρης επίσης δήλωσε πως το κράτος εξευτελίζει το στράτευμα από το 1974 επειδή το φοβάται. Ενώ πριν γινόταν το αντίθετο.

Στη συνέχεια όλοι μαζί οι χρυσαυγίτες βουλευτές άρχισαν να φωνάζουν “δείξτε μας τη λίστα” και “κλέφτες” και μετά έφυγαν από την αίθουσα. Είναι αλήθεια ότι η θεατρικότητα του όλου event δεν ταίριαζε στο χώρο του κοινοβουλίου. Γι’ αυτό συζητείται να το ανεβάσουν στο θέατρο Χυτήριο, τώρα που οι Χριστιανοί θίχτηκαν πάλι με το Corpus Christi.

Δυστυχώς από την αίθουσα απουσίαζε ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης ο οποίος θα μπορούσε να αποφορτίσει την ένταση βγάζοντας το παντελόνι του.

Η σύγκλητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενός από τα 12.000 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, δήλωσε πως η σχολή θα παραμείνει κλειστή την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή “συμβολικά“. Ως γνωστόν, ο συμβολισμός αυξάνεται όσο πλησιάζει κανείς στο Σαββατοκύριακο.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωσε “δεν θα αφήσω τη χώρα να γίνει ξέφραγο αμπέλι”. Μια δήλωση όχι πολύ ουσιαστική, δεδομένου ότι το αμπέλι εδώ και πολύ καιρό δεν έχει σταφύλια.

Τέλος, ανακοινώθηκε ότι η Εθνική Τράπεζα συγχωνεύεται με τη Eurobank. Η συγχώνευση θα δημιουργήσει έναν Ελληνικό τραπεζικό κολοσσό με χρηματιστηριακή αξία αντίστοιχη της ΑΕΚ.

Αυτά έγιναν, πάνω κάτω.