Παράλληλοι Κόσμοι

Συναρπαστικές ήταν οι προηγούμενες ημέρες, γεμάτες με ειδήσεις και εξελίξεις και ενδιαφέροντα πράγματα, γεμάτα με νόημα και ουσία. Για παράδειγμα:

Το παροπλισμένο διαστημικό λεωφορείο Endeavour, το οποίο πριν από λίγες εβδομάδες είχε πετάξει στον τελικό του προορισμό, που είναι η πόλη του Λος Άντζελες, μεταφέρθηκε μέσα από τους δρόμους της πόλης στον τελικό-τελικό του προορισμό, που είναι ένα μουσείο. Η μεταφορά αυτή δεν ήταν εύκολη υπόθεση, καθώς πρόκειται για μεγάλο όχημα, δεν είναι να το αμολάς στη λεωφόρο να πάει. Χρειάστηκε να κοπούν δέντρα και να μετατοπιστούν κολώνες και να οργανωθεί μια ολόκληρη επιχείρηση που μπορούσες να τη δεις live στο ίντερνετ, καθώς το αεροπλανόμορφο διαστημόπλοιο διέσχιζε τις γειτονιές υπό τις επευφημίες του κόσμου.

Την ίδια ώρα, στη Θεσσαλονίκη ο λαός υποδεχόταν μια εικόνα της παναγιάς με τιμές αρχηγού κράτους. Η εικόνα μεταφέρθηκε από το Άγιον Όρος με κανονιοφόρο του ελληνικού στρατού, και την υποδέχτηκαν οι παράγοντες της πόλης μαζί με πλήθος κόσμου. Η είδηση μεταδόθηκε από τα ΜΜΕ με κατάνυξη και σέβας.

”Σε μια περίοδο βαθιάς δοκιμασίας οι Έλληνες στρεφόμαστε προς την Παναγία. Πολιτεία κι Εκκλησία πορεύονται για να στηρίξουν όσους δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση”, τόνισε στην ομιλία του ο υπουργός Μακεδονίας- Θράκης και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ”με τη βοήθεια του Θεού, με τη Βοήθεια της Παναγίας θα τα καταφέρουμε να βγούμε από την κρίση”.

Κάπου αλλού, ένας άνθρωπος πήδηξε από ύψος 39 χιλιομέτρων, σχεδόν τέσσερις φορές το ύψος που πετάν τα αεροπλάνα, δηλαδή, έσπασε το φράγμα του ήχου κατά την πτώση του -και μαζί τουλάχιστον τρία ρεκόρ Γκίνες- και δέκα λεπτά αργότερα προσγειώθηκε, όρθιος. Τον λένε Φίλιξ Μπάουμγκαρτνερ, κατάγεται από την Αυστρία, και το επίτευγμά του το είδαν εκατομμύρια άνθρωποι live στο YouTube.

Ταυτόχρονα, στην Ελλάδα εμφανίστηκαν φήμες που ήθελαν τη θεατρική παράσταση Corpus Christi να κατεβαίνει εσπευσμένα, μετά από απειλές ακροδεξιών και παραθρησκευτικών οργανώσεων κατά του σκηνοθέτη. Όπως κατήγγειλε ο ίδιος,

“Δέχομαι απειλές για τη ζωή μου. Εχουν φτάσει στο σημείο να απειλούν και τους γονείς μου. Τους λένε, “θα στείλουμε τα μέλη του παιδιού σου σε ένα κουτί”…. Θα με αναγκάσουν να ζητήσω άσυλο”.

Η πρεμιέρα της παράστασης είχε αναβληθεί λίγες ημέρες πριν, μετά από τον προπηλακισμό και τον ξυλοδαρμό συντελεστών και θεατών από βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής υπό την ανοχή της αστυνομίας.

Όλα αυτά έγιναν στον ίδιο πλανήτη, αλλά σε διαφορετικούς κόσμους.

felix2

“τι απίθανο, πολυποίκιλο μέρος”