Νέα Από Τον Επαναστατημένο Πλανήτη

commune

Τις τελευταίες ημέρες είδαμε μαζεμένες μερικές σημαντικές εξελίξεις σε κάποια από τα σπουδαιότερα κέντρα της Παγκόσμιας Επανάστασης, η οποία βαίνει καλώς, αυτονόητα αναπόφευκτη.

Λίγες εβδομάδες μετά την επίσκεψη του συντρόφου Αλέξη (ο οποίος την είχε για πρότυπο, και μετά κάπως τα γύρισε όταν έμαθε περί τίνος πρόκειται), η κυβέρνηση της Αργεντινής επέβαλε πάγωμα τιμών στα τρόφιμα για δύο μήνες, καθώς ο πληθωρισμός συνεχίζει να καλπάζει ανεξέλεγκτος (στα κρυφά). Λίγες μέρες μετά η κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει τις διαφημίσεις στα ατίθασα media, τον εχθρό κάθε λαϊκής Επανάστασης.

Keep an eye on just how far Kirchner will go to keep her place in power – that will be a useful indicator of what is coming to every banana republic next, and quite soon.

Στον -πολύ βολικότερο ως πρότυπο- επαναστατημένο και πετρελαιοπαραγωγό Ισημερινό, ο πρόεδρος Κορέα, αυτός που χρησιμοποίησε σε προεκλογική του καμπάνια τραγούδι των Twisted Sister και που έκανε στάση πληρωμών κατά των καπιταλιστών τοκογλύφων, οδεύει προς περίπατο στις εκλογές της 17ης Φεβρουαρίου, καθώς κατόρθωσε να καταπολεμήσει σε μεγάλο βαθμό τη φτώχια και, ταυτόχρονα, τα ΜΜΕ που δεν του αρέσουν.

Παράλληλα, στο αγωνιστικό μέτωπο της σοσιαλιστικής Βενεζουέλας ο πρόεδρος Ούγο Τσάβες διέταξε (από την Κούβα όπου νοσηλεύεται εδώ και καιρό) την υποτίμηση του νομίσματος της χώρας κατά 32% επειδή “ο καπιταλισμός”. Έτσι τώρα το κράτος θα έχει χρήμα να δώσει στο λαό, το οποίο βέβαια θα έχει μικρότερη αξία από πριν. Είναι η πέμπτη υποτίμηση που γίνεται από τότε που ο αταλάντευτος Τσάβες έφερε τη λύτρωση του σοσιαλισμού στην -επίσης πετρελαιοπαραγωγό- χώρα.

Τέλος, σε μια εντελώς διαφορετική, ελαφρώς άσχετη και κάπως πιο αλλοπρόσαλλη επανάσταση, με σύμβολα αλλιώτικα μα βία γνώριμη, στην εξεγερμένη Αίγυπτο, την πλατεία Ταχρίρ της οποίας ζήλεψε μέχρι κι ο σύντροφος Αλαβάνος, δικαστήριο αποφάσισε να κοπεί το YouTube σε όλη τη χώρα για ένα μήνα, εξαιτίας ενός βίντεο που προσβάλλει το Μωάμεθ.

Όλα βαίνουν καλώς.

Θα νικήσουμε!

298606_215646416-caseiphone5_l