Οι Χειρότεροι Άνθρωποι Του Κόσμου

Νομίζω ότι τους βρήκα.

Αν και δεν έχω και σε πολλή υπόληψη το είδος μας γενικότερα, ήξερα καλά ότι κάποιοι ανάμεσά μας είναι χειρότεροι από τους άλλους. Οπότε, αξιωματικά, κάποιοι θα είναι οι χειρότεροι από όλους. Ποιοι είναι αυτοί; Πώς είναι; Λοιπόν, ίσως να μάθαμε μόλις.

[field id=”1″]

Το Center for Investigative Reporting σε συνεργασία με τους Tampa Bay Times έκανε μια μεγάλη έρευνα στα οικονομικά στοιχεία φιλανθρωπικών οργανώσεων στις ΗΠΑ και ανακάλυψε ότι μερικές από αυτές δεν λειτουργούν και πολύ φιλανθρωπικά. Συγκεκριμένα, οι 50 χειρότερες συγκέντρωσαν πέρυσι συνολικά, λέει, 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε δωρεές, κι από αυτό το ποσό ελάχιστα χρήματα κατέληξαν στους σκοπούς για τους οποίους υποτίθεται ότι προορίζονταν. Κι εννοούν ελάχιστα.

The 50 worst charities in America devote less than 4 percent of donations raised to direct cash aid. Some charities give even less. Over a decade, one diabetes charity raised nearly $14 million and gave about $10,000 to patients. Six spent nothing at all on direct cash aid.

Η έρευνα αποκάλυψε οργανώσεις σαν την Kids Wish που, για κάθε δολάριο που δέχεται από δωρεές, δίνει 3 σεντς στα παιδιά που έχουν ανάγκη. Τα υπόλοιπα λεφτά σε όλες τις περιπτώσεις πηγαίνουν στις εταιρείες consulting και τελεμάρκετινγκ που συγκεντρώνουν τις δωρεές, καθώς και σε προμηθευτές που πολύ συχνά έχουν σχέση με τους ιδρυτές των οργανώσεων, ή είναι οι ίδιοι.

Είναι μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα. Πολύ ωραία. Σου δείχνει απτά και με στοιχεία ότι στον κόσμο μας υπάρχουν άνθρωποι όπως η οικογένεια Ρέινολντς -μαμά, μπαμπάς και γιος-, οι οποίοι έχουν όλοι οργανώσεις υποστήριξης ασθενών με καρκίνο, και χρησιμοποιούν εταιρείες τελεμάρκετινγκ για να συγκεντρώσουν δωρεές, εκ των οποίων δίνουν στους ασθενείς μόνο το 2%. Μόνοι τους το δηλώνουν στην εφορία, χωρίς κανένα πρόβλημα. Παίρνουν μισθούς άνω των 200.000 δολαρίων το χρόνο και οι τρεις.

Κι αυτοί, αγαπητέ αναγνώστη, οι συγκεκριμένοι απατεώνες των 50 εταιρειών που εκμεταλλεύονται την ευαισθησία μερικών απέναντι στον ανθρώπινο πόνο για να βγάλουν λεφτά, νομίζω ότι είναι οι χειρότεροι άνθρωποι που υπάρχουν στον κόσμο.

asshole

Υστερόγραφο: 

Θα ήταν ενδιαφέρον να γίνει μια αντίστοιχη έρευνα για τις εδώ φιλανθρωπικές ΜΚΟ, έτσι δεν είναι; Τα στοιχεία που υπάρχουν διαθέσιμα ίσως να είναι λιγότερα, αλλά είμαι σίγουρος πως, αν υπάρχουν, κανείς δεν τα κοιτάζει. Αν κάποιος αναγνώστης έχει γνώσεις, πληροφορίες ή ενδιαφέρον για το θέμα, ας μου ρίξει ένα email