5 Πράγματα Που Συμβαίνουν Στο Πρώτο Επεισόδιο Του Borgen

Το καταλαβαίνω ότι το γράφω αργά αυτό, πρόκειται για θέμα που έρχεται από το μακρινό 2010, άλλωστε, αλλά εγώ τώρα άρχισα να το βλέπω αυτό το πράγμα, και τώρα έπαθα το όλο συναισθηματικό ταράκουλο.

Το Borgen είναι μια τηλεοπτική σειρά που σε κάποιο παράλληλο σύμπαν θα μπορούσε να θεωρηθεί “πολιτικό δράμα”, καθώς λέει πολύ σοβαρά και μετρημένα μια ιστορία για τους ανθρώπους που συμμετέχουν στην κεντρική πολιτική σκηνή της Δανίας, με κεντρικό άξονα τις περιπέτειες της πρώτης γυναίκας πρωθυπουργού της χώρας. Για τη δική μας, την ελληνική πραγματικότητα όμως, είναι κάτι σαν το Avatar με τους μπλε εξωγήινους, επιστημονική φαντασία με το “επιστημονική” σε παχιά εισαγωγικά.

Για να καταλάβετε τι εννοώ θα σας γράψω τώρα πέντε πράγματα που συμβαίνουν στο πρώτο επεισόδιο της σειράς. Δεν είναι και πολύ spoilers -για το πρώτο επεισόδιο μιλάμε μόνο, η σειρά διαρκεί τριάντα επεισόδια στο σύνολο- αλλά αν δεν θέλετε να ξέρετε τίποτα απολύτως για το περιεχόμενό του, μη διαβάσετε παρακάτω.

Λοιπόν, συμβαίνουν τα εξής:

1) Ένα μεγάλο σκάνδαλο αποκαλύπτεται και αλλάζει άρδην το πολιτικό σκηνικό και αλλοιώνει και το αποτέλεσμα των εκλογών: Η σοκαριστική αποκάλυψη ότι ο πρωθυπουργός χρέωσε την πρωθυπουργική κάρτα με 70.000 κορώνες για αγορές της συζύγου του.

Δηλαδή περίπου 9.500 ευρώ.

borgen02

2) Κανάλι απαγορεύει σε διάσημη μεγαλοδημοσιογράφο να παρουσιάσει το debate των πολιτικών αρχηγών επειδή κυκλοφορεί email που υποστηρίζει ότι “έχει ξαναρχίσει να πίνει”.

borgen04

3) Ο υπερφιλόδοξος νεαρός σύμβουλος/δεξί χέρι αρχηγού κόμματος της Βουλής οδηγεί ένα παλιό VW.

Borgen01

4) Η πρωταγωνίστρια, αρχηγός κεντρώου κόμματος της Βουλής πηγαίνει στη δουλειά με ποδήλατο. Φοράει κράνος. Μετά τη νύχτα των εκλογικών αποτελεσμάτων επιστρέφει στο σπίτι της με ταξί.

borgen05

5) Αρχηγός κόμματος της αντιπολίτευσης και πιθανός μελλοντικός πρωθυπουργός θέλει να καπνίσει πούρο, βγαίνει έξω.

borgen03

Αυτά που λέτε.

avatar