Πράγματα Που Συνέβησαν Σήμερα (Ως Τώρα)

Μια πλαστική λέμβος γεμάτη μετανάστες βυθίστηκε τα ξημερώματα στα ανοιχτά της Λέσβου. Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους δυο παιδάκια. Οκτώ μετανάστες σώθηκαν από ελληνικά και τούρκικα πλοία. Δύο ακόμη αγνοούνται.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι θα μοιράσει 500 εκατομμύρια ευρώ που βρήκε στο πρωτογενές πλεόνασμα (ενάμιση μήνα πριν από τις εκλογές, κοίτα σύμπτωση τώρα) στους πελάτ… ψηφοφ… πολίτες. Αυτό. Στους πολίτες. Συγκεκριμένα σε “φτωχούς και ένστολους”. Έτσι το είπε. Αν δεν είστε φτωχοί, μην πετάξετε την αποκριάτικη στολή ακόμη.

samaras

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Κριμαία πάντα ήταν Ρωσική, και ότι η προσάρτησή της μετά τις πρόσφατες ταραχές και το δημοψήφισμα επανορθώνει μια “ιστορική αδικία”. Η χερσόνησος, μετά τη σημερινή υπογραφή της σχετικής συμφωνίας, ανήκει πλέον στη Ρωσία.

Η Βενεζουέλα χρωστάει περίπου 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε 26 αεροπορικές εταιρείες, 11 από τις οποίες ανακοίνωσαν πως θα περιορίσουν τις πτήσεις προς την επαναστατημένη χώρα.

Η πτήση ΜΗ370 εξακολουθεί να αγνοείται.

στα τεχνολογικά νέα 

H Microsoft ανακοίνωσε πως το Xbox One θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα και άλλες 25 χώρες το Σεπτέμβριο. Του 2014.

To Google Music, η υπηρεσία μουσικής της Google που λειτουργεί σαν το iTunes και σαν το Spotify ταυτόχρονα, κυκλοφορεί και στην Ελλάδα.

Η Apple κυκλοφορεί μια λίγο φτηνότερη έκδοση του iPhone 5C με μόλις 8GB μνήμη, ενώ αντικαθιστά το iPad 2 με το μέχρι πρότινος καταργημένο  iPad 4. Κανένα από τα δύο προϊόντα δεν αξίζει να αγοράσει οποιοσδήποτε.

Η WIND παρουσίασε το Moto G της Motorola στην ελληνική αγορά, ένα αξιοπρεπές και γρήγορο smartphone που κοστίζει μόνο 189 ευρώ. Θα το δοκιμάσω και θα σας πω.

[field id=”1″]

Κι είναι ακόμη μεσημέρι.