Ένα Σαββατοκύριακο Στην Ελλάδα

Συνέβησαν τα εξής πράγματα:

1) Το παραδοσιακό ντέρμπι των μεγαλύτερων ποδοσφαιρικών ομάδων της χώρας δεν έγινε, επειδή οι κάφροι, οι sociopaths και οι κοινοί εγκληματίες που έχουν απομείνει να παρακολουθούν αγώνες ελληνικού ποδοσφαίρου τα έκαναν σμπαράλια στο γήπεδο πριν αρχίσει το ματς. Την ίδια ώρα, σε μια άλλη χώρα συνέβαινε ένα άλλο ντέρμπι των δύο μεγαλύτερων ποδοσφαιρικών τοπικών ομάδων. Εκείνη η χώρα δεν είναι καμιά σκανδιναβική ή αγγλοσαξωνική πλούσια. Μεσογειακή είναι, κι εκεί ζέστη κάνει, και έχουν πάρα πολλή ανεργία, και μνημόνια πέρασαν, και εμφυλίους και χούντες στο παρελθόν, πολύ παρόμοια με τη δικιά μας. Εκεί το ντέρμπι έγινε, και η ομάδα που έπαιζε εντός έδρας έχασε 4-0 από τη μισητή της αντίπαλο, και όταν βγήκε αλλαγή ο καλύτερος παίκτης της μισητής, το στάδιο τον χειροκρόταγε όρθιο.

2) Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Ελλάδας, αυτό που αυτοπροβάλλεται ως μοναδική εναλλακτική κυβερνητική επιλογή, προσπάθησε να διοργανώσει εσωκομματικές εκλογές, και απέτυχε. Το ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής των ψηφοφόρων, το οποίο είχε αναπτύξει εταιρεία το site της οποίας είναι ένα λογότυπο που από κάτω γράφει “under construction”, δε δούλεψε ποτέ, οπότε οι εκλογές αναβλήθηκαν. Ο επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής του κόμματος δεν παραιτήθηκε, ο προσωρινός πρόεδρος του κόμματος δεν παραιτήθηκε επίσης, αλλά είπε ότι θα παραιτηθεί αν πρώτα παραιτηθούν και οι άλλοι υποψήφιοι, από ό,τι αξίωμα διαθέτει ο καθένας.

[field id=”2″]

3) Κάποιος με μάτια εντόπισε ότι στην επίσημη φωτογραφία που είχε αναρτήσει στο site ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του πολίτη, υπήρχε εμφανές ένα post-it κολλημένο στην οθόνη υπολογιστή, το οποίο έγραφε “user: YPOURGOS password: 123456”. Ο υπουργός προστασίας του πολίτη είναι μεταξύ άλλων πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ.

toskas

Αν μπορεί κανείς να βγάλει ένα συμπέρασμα από αυτό το Σαββατοκύριακο, είναι ότι το πέπλο ασχετοσύνης, αναισθησίας και καφρίλας που για δεκαετίες ευημερούσε στις παρυφές της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ζωής της υπέροχης χώρας μας, έχει πια εδραιωθεί ως mainstream, είναι πλέον η φυσιολογική κατάσταση των πραγμάτων. Οι Παπαμιμίκοι, οι χούλιγκαν και τα χαρτάκια στο κομπιούτερ, ο λειτουργικός αναλφαβητισμός, η φτήνια και η κλινική ανικανότητα, αυτά είναι ο κανόνας πλέον, κι αυτοί οι άνθρωποι με αυτές τις ικανότητες είναι που έχουν προκύψει από τη δημοκρατική εξελικτική διαδικασία δεκαετιών, πολιτικό προσωπικό φτιαγμένο κατ’ εικόνα και καθ΄ομοίωση Ελλήνων πολιτών, απολύτως βέβαιων για το δίκιο τους πάντα.

Εν τω μεταξύ, στην Κω:

[field id=”1″]