Έτσι Εξηγούνται Όλα: Είμαστε Ηλίθιοι

Μια έρευνα του 1981 αποκαλύπτει την τραγική αλήθεια: 16χρονοι πολίτες 22 ευρωπαϊκών χωρών αναμετρήθηκαν ως προς το IQ τους, και ο περήφανος Ελληνισμός υπέστη τραγική ήττα: Πέμπτοι απ' το τέλος βγήκαμε, με το καθόλου κολακευτικό, κάτω-από-το-μέσο-όρο IQ 99,4. Πράγμα που εξηγεί πολλά πράγματα.

Μεταξύ άλλων τις τελευταίες μέρες:

Εμπρηστές έκαψαν τον Υμηττό.
Δυο εργάτες σκοτώθηκαν σε δεξαμενόπλοιο στο Πέραμα επειδή μια λάμπα ήταν φτηνή.
Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τους λάθος βαθμούς στο διαβόητο μάθημα των Αγγλικών στη Θεσσαλονίκη.
Οι φύλακες κλείνουν την Ακρόπολη για τέσσερις μέρες επειδή θέλουν αύξηση.
Παραλίγο να χάσουμε τις "Γαλάζιες Σημαίες" των παραλιών, για τις οποίες τόση περηφάνεια νιώθουμε, επειδή το ΥΠΕΧΩΔΕ ξέχασε να στείλει τις μικροβιολογικές αναλύσεις.
Και υπάρχουν τόσα άλλα παραδείγματα, αν πας πιο πίσω.

Κάποια εξήγηση πρέπει να υπάρχει για όλα αυτά.

Το υπέροχο Ίντερνετ έχει τις απαντήσεις, βέβαια, αν και φιλελληνικοί κύκλοι είχαν προσπαθήσει εδώ και καιρό να κρύψουν την αλήθεια. Η έρευνα μπορεί να έγινε το 1981, πριν από την έκρηξη ευφυίας και χαράς που ήταν η Αλλαγή του Αντρέα, αλλά οι υποβληθέντες στο τεστ ήταν τότε 16 χρονών πιτσιρίκια, πράγμα που σημαίνει ότι σήμερα είναι 42, και κρατούν στα χέρια τους τις τύχες της χώρας.

Όσο αδιανόητο κι αν φαίνεται το 109+ των σπαγγο-Ολλανδών, και το IQ-ραδικιού των Γάλλων, όπως και να 'χει το δικό μας το αποτέλεσμα σε κάνει λίγο να σκεφτείς.

Μπορεί τελικά τα δεινά των Ελλήνων να μην είναι αποτέλεσμα συγκυριών, "πολέμου", καταδυνάστευσης από ξένους εχθρούς ή εξωγήινες θεότητες.

Ίσως απλά να είμαστε ηλίθιοι.

Γκασμάδες.

Ίσως να ψηφίζουμε όπως ψηφίζουμε, να γκρινιάζουμε όπως γκρινιάζουμε, να παπαρολογούμε όπως παπαρολογούμε, επειδή είμαστε βλάκες.

Λογικό δε μοιάζει;

κατηγορίες: επιστήμη, ιδέες
σχολίασε

το newsletter

Υποδεχτείτε γλυκόλογα, τρυφερότητες, λινξ και νέα
κάθε Παρασκευή στο inbox σας. Αν θέλετε.