Τα Άρθρα της Χρονιάς

24 December 2007 | Κανένα σχόλιο

Επιτέλους μου ήρθε: Η φετινή έκδοση του "Best American Magazine Writing", του βιβλίου που περιλαμβάνει τα (βραβευμένα από την Ένωση των Αμερικανών Συντακτών) καλύτερα άρθρα περιοδικών της χρονιάς, και είναι η μεγαλύτερη που έχει κυκλοφορήσει ποτέ. 500 σελίδες γεμάτες με 18 εκπληκτικά κείμενα που εμφανίστηκαν τη χρονιά που πέρασε στα μεγαλύτερα περιοδικά των ΗΠΑ.

Αυτή η έκδοση είναι θησαυρός για όσους ενδιαφέρονται να δουλέψουν σε περιοδικά, τους αρέσει το γράψιμο, ή απλά ενδιαφέρονται για τα πράγματα που συμβαίνουν στον κόσμο και θέλουν να τα μάθουν γραμμένα με τρόπο που  ξεπερνά τη φτωχή, ξύλινη γλώσσα των εφημερίδων και του Ίντερνετ, ή την προφορική βιασύνη της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου. Την αγοράζω κάθε χρόνο από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε.

Η φετινή έκδοση περιλαμβάνει ένα καταπληκτικό άρθρο του Esquire για τη σφαγή στο σχολείο του Μπεσλάν (το μεταφράσαμε και το βγάλαμε και στο ελληνικό Esquire -ήταν τόσο καλό), θαυμάσια πορτρέτα του μανιακού δικτάτορα Ρόμπερτ Μουγκάμπε και του σχεδιαστή μόδας Καρλ Λάγκερφελντ, την απίστευτη ιστορία της σφαγής 24 Ιρακινών στην πόλη Χαντίτα, και πολλά ακόμα.

PS: Δες και τα εξώφυλλα της χρονιάς, όπως τα βράβευσε η Ένωση.

σχολίασε

το newsletter

Υποδεχτείτε γλυκόλογα, τρυφερότητες, λινξ και νέα
κάθε Παρασκευή στο inbox σας. Αν θέλετε.