Βιβλία: Είναι Ένα Θέμα

Λατρεύω τα βιβλία. Διαβάζω 30-40 το χρόνο, τα συλλέγω με μανία, τα φροντίζω, τα ξεφυλλίζω, τα λατρεύω. Είναι το φετίχ μου. Έχω γράψει κι ένα, και τώρα γράφω κι άλλο. Θα έχεις παρατηρήσει, όμως, πως σ’ αυτό εδώ το site δεν γράφω και πολλά πράγματα για τα βιβλία. Υπάρχουν λόγοι:

Πρώτον, γράφω για βιβλία στα περιοδικά Nitro, Esquire, Blue, The Mall Magazine, ΑΝΕΚorama και ίσως και αλλού, δεν θυμάμαι τώρα.
Δεύτερον, γράφω για βιβλία στο Yupi.gr

Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, έχω αρκετά μέσα να γράψω για το αγαπημένο μου θέμα. Ωστόσο, υπάρχουν και μερικά πράγματα που δεν ταιριάζουν ακριβώς σε κανένα από αυτά τα μέσα, μικρά πραγματάκια που ανακάλυψα στο Ίντερνετ, ας πούμε, ειδησούλες της μιας γραμμής, ή ενδιαφέροντα links για τα οποία δεν έχω και πολλά να γράψω. Αυτά τα minutiae δεν κολλάνε στα περιοδικά, και δεν χωράνε ούτε στο yupi.gr.  Δοκίμασα λοιπόν να τα μαζεύω σε ένα άλλο blog, το οποίο επιμελούμαι αλλά δεν γράφω ολομόναχος, και το οποίο λέγεται Bookworm.gr. Όπως θα παρατηρήσεις, υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό. Δεν το είχα βγάλει παραέξω κυρίως επειδή ήθελα πρώτα να δω αν μπορώ να το υποστηρίξω, και αν μπορεί να συνυπάρξει με το yupi.gr/books. Στην πορεία κατάλαβα (και θα δεις κι εσύ) πως είναι αρκετά διαφορετικό. Δεν θα βρεις κριτικές βιβλίων στο bookworm -αλλά θα βρεις τα links που θα σε πάνε στις κριτικές (του Yupi, αλλά και αλλού). Και, φυσικά, θα βρεις κι ένα σωρό άλλα πράγματα για την ελληνική και την ξένη βιβλιοπαραγωγή, αλλά και περίεργες βιβλιοθήκες, τι μου στέλνουν οι εκδοτικοί οίκοι, ακόμα και links σε ολόκληρα έργα.

Ελπίζω να σου αρέσει!

Α, και μια που φεύγεις, ρίξε μια ματιά και σ’ αυτό εδώ, και σ’ εκείνο επίσης.

bookworm1