Το Αλλόκοτο Φανταχτερό Εξώφυλλο Του Esquire

Το τεύχος Σεπτεμβρίου του Αμερικανικού περιοδικού θα έχει ένα εξώφυλλο μέρος του οποίου θα είναι από e-ink, την τεχνολογία που χρησιμοποιούν τα e-books, και που μπορεί σε ένα πολύ λεπτό "φύλλο" να σχηματίζει γράμματα και σχήματα. Το εξώφυλλο θα γράφει με λαμπερά γράμματα (που θα αναβοσβήνουν;) "The 21st Century Begins Now" για 90 ημέρες -μετά η μπαταρία θα πεθαίνει.

Δεν έχω δει ακόμα το εξώφυλλο αλλά, όπως καταλαβαίνεις, μοιάζει κακόγουστο και gimmicky. Δεν είναι "τεχνολογία" να βάλεις το εξώφυλλό σου να αναβοσβήνει με φωτάκια. Η τεχνολογία χρησιμεύει για να κάνει κάτι καλύτερο, όχι πιο φανταχτερό. Το όλο κόλπο θυμίζει αυτό που είχε κάνει το National Geographic το 1984 με το ολογραφικό εξώφυλλο, που επίσης ένα πιασάρικο διαφημιστικό κόλπο ήταν, καθώς τίποτα δεν άλλαξε, και κανένα περιοδικό δεν τυπώνεται "ολογραφικά" σήμερα. Βέβαια, το αναγνωστικό κοινό του Esquire που είναι στα 50+ (καμία σχέση με το Ελληνικό αδερφάκι του σ' αυτόν τον τομέα), ίσως να το βρει ενδιαφέρον το κόλπο. Τα παιδιά τους, ωστόσο, θα βάλουν τα γέλια.

Διάβασε και για το αναπόφευκτο οικολογικό backlash.

Φαίνεται ότι ο Γκρέιντζερ πλέον όλο κοτσάνες κάνει. Πρώτα αυτό, φέτος το περιοδικό δεν κέρδισε κανένα βραβείο, τώρα το εξώφυλλο με τα μπλιμπλίκια. Μπάχαλο. Τα 'λεγα εγώ που ήμουν επιφυλακτικός, από τότε που μπήκα στο γραφείο του και είδα στο πάτωμα το χαλί από ζέβρα.

κατηγορίες: Esquire, περιοδικά
σχολίασε

το newsletter

Υποδεχτείτε γλυκόλογα, τρυφερότητες, λινξ και νέα
κάθε Παρασκευή στο inbox σας. Αν θέλετε.