Το Πιο Ελληνικό Στιγμιότυπο Των Ολυμπιακών Αγώνων

Το διάβασα σήμερα στην Ελευθεροτυπία και έσκασα στα γέλια: Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Κολύμβησης έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο της ΕΟΕ για τη συμπεριφορά του αρχηγού της Ελληνικής αποστολής στο Πεκίνο το απόγευμα της 12ης Αυγούστου στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο. Ο αρχηγός Ισίδωρος Κούβελος (σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, αν δεν  το 'ξερες) ήθελε ντε και καλά να κάτσει σε θέσεις που ανήκαν στην ομοσπονδία, και η υπεύθυνη του έκανε παρατήρηση. Η συνέχεια ήταν μια ένεση Ελληνισμού στους παγκοσμιοποιημένους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μη στα λέω εγώ, διάβασε την επιστολή της FINA:

«Αγαπητέ κύριε πρόεδρε, εκ μέρους της FINA, θα θέλαμε να εκφράσουμε την απογοήτευση και την ανησυχία μας για την απαράδεκτη συμπεριφορά του αρχηγού της ελληνικής αντιπροσωπείας, κ. Ισίδωρου Κούβελου, ο οποίος προσέβαλε και απείλησε την κ. Μαρσέλα Σάξλουντ, σύζυγο και μητέρα, η οποία είναι αυτή τη στιγμή υπεύθυνη για τις θέσεις της FINA στις εξέδρες του σταδίου της κολύμβησης. Αυτό το περιστατικό συνέβη στους αγώνες κολύμβησης που έγιναν στις 12 Αυγούστου στις 6.30 το απόγευμα.

Οχι μόνο την προσέβαλε και τη διέβαλε με τον ισχυρισμό ότι εκείνη δεν είχε δικαίωμα να του απαγορεύσει την είσοδο στις κρατημένες για μέλη της FINA εξέδρες, αλλά και φώναξε μπροστά σε άλλα μέλη του εκτελεστικού γραφείου της FINA και σε μέλη της ΔΟΕ ότι ο ίδιος, ως αρχηγός αποστολής της Ελλάδας, είναι σημαντικότερος από τη FINA. "Τι είναι η FINA", "η FINA δεν είναι τίποτα" φώναξε και πρόσθεσε ότι η FINA είναι εκείνη που δεν δικαιούται παρουσία στις εξέδρες.

Αυτές οι πράξεις την έκαναν να ξεσπάσει σε δάκρυα και σχεδόν της προκάλεσαν νευρική κρίση. Θεωρούμε τη συμπεριφορά του ασύμβατη με τα ολυμπιακά ιδεώδη, την ολυμπιακή οικογένεια και την έννοια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ως εκ τούτου, προτρέπουμε τη ΔΟΕ να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην αμαυρώσει ξανά ο κ. Ισίδωρος Κούβελος την εικόνα των Ολυμπιακών Αγώνων, ούτε να δυσφημήσει άλλη φορά το άθλημά μας και τη FINA».

 

Όπως μαθαίνουμε, ο κύριος Κούβελος απολογήθηκε εγγράφως για τη συμπεριφορά του.

κατηγορίες: αθλητισμός
σχολίασε

το newsletter

Υποδεχτείτε γλυκόλογα, τρυφερότητες, λινξ και νέα
κάθε Παρασκευή στο inbox σας. Αν θέλετε.