Πάλι Κλείνει Το Esquire

26 September 2008 | Κανένα σχόλιο

Έχει πλάκα να διαβάζεις σε μια εφημερίδα ότι το περιοδικό στο οποίο δουλεύεις κλείνει. Είναι σαν να οδηγείς και να ακούς στο ραδιόφωνο ότι τράκαρες. Η  Lifo, μια αξιόπιστη (περίπου) και συμπαθητική εβδομαδιαία εφημερίδα, αναφέρει στη στήλη των media του τεύχους που κυκλοφόρησε χτες ότι το Esquire και άλλα δύο περιοδικά της ΙΜΑΚΟ κλείνουν. Το αναφέρει, δε, χωρίς "φήμες λένε" ή "ακούσαμε  πως". Κλείνουν -τέλος.

Δεν γνωρίζω πώς λειτουργεί η συγκεκριμένη στήλη - βασίζονται άραγε σε διασταυρωμένες πληροφορίες ή απλά αναπαραγουν φήμες που τους είπε ο Μήτσος από τον Πήγασο που του το είπε η Λουκία από τις Αττικές Εκδόσεις; Κι αν ισχύει το πρώτο, πώς τους ήρθε να γράψουν κάτι τόσο καραμπινάτα λανθασμένο; Ένα hint υπάρχει λίγες γραμμές παρακάτω στην ίδια στήλη, στην αναφορά για το πολύ πετυχημένο ειδησεογραφικουτσομπολίστικο blog troktiko. Το troktiko, βλέπεις, όντως αναπαράγει αυτά που ακούγονται "στην πιάτσα" (γι' αυτό όλοι -μαζί κι εγώ- σ' αυτό στρέφονται όποτε κυκλοφορεί πως "γνωστός ηθοποιός/τραγουδιστής/οτιδήποτε συνελήφθη με κοκαΐνη"), και τα οποία πολύ συχνά συμβαίνει να μην ισχύουν. Το troktiko, λοιπόν, πριν από λίγες μέρες έγραψε πως τρία περιοδικά της ΙΜΑΚΟ θα κλείσουν "στο εγγύς μέλλον" και η Lifo προφανώς το αναπαράγει ως ατόφια και στέρεη είδηση.

Παρεμπιπτόντως, να σημειώσω ότι δουλεύω στο περιοδικό από το 2002, όταν πρωτοκυκλοφόρησε -σ' αυτό το διάστημα έχει κλείσει τουλάχιστον πέντε-έξι φορές. Αν περάσει χρόνος χωρίς να με πάρει κάποιος τηλέφωνο να με ρωτήσει αν "αυτό που άκουσε είναι αλήθεια", ανησυχώ. Κι αυτό φυσικά συμβαίνει παντού, σε όλους τους ομίλους, σε όλη την αγορά, ειδικά αυτά τα τελευταία χρόνια της κρίσης. Είναι όπως στο σχολείο, το στρατό, ή οποιοδήποτε άλλο σχετικά κλειστό σύστημα: Το ράδιο-αρβύλα είναι ένας τρόπος να περνάει η ώρα.

Θυμήσου: Κι άλλες αρβύλες.

κατηγορίες: Esquire, περιοδικά
σχολίασε

το newsletter

Υποδεχτείτε γλυκόλογα, τρυφερότητες, λινξ και νέα
κάθε Παρασκευή στο inbox σας. Αν θέλετε.