Μπορείς Να Αγοράσεις Έναν Πίνακά Μου Για Καλό Σκοπό -Αλλά Δε Σου Λέω Ποιος Είναι (UPDATE: Σου Λέω)

ekpliksi

Η “Έκπληξη ΙΙ” είναι μια δημοπρασία που διοργανώνεται από το ArtAZ και λειτουργεί ως εξής: Υπάρχουν 300 έργα μεγέθους 18×24 που όλα κοστίζουν 50 ευρώ και μπορείς να τα δεις εδώ. Διαλέγεις αυτά που θέλεις (μέχρι 3) και από 19 μέχρι 21 Φεβρουαρίου πας στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, παίρνεις χαρτάκι προτεραιότητας και τα αγοράζεις. Υπάρχει κόλπο: Τα έργα είναι φτιαγμένα από γνωστούς καλλιτέχνες, εικαστικούς και άλλους δημιουργικούς τύπους, αλλά δεν ξέρεις ποιος έχει φτιάξει ποιο. Είναι υπογεγραμμένα από πίσω, και μαθαίνεις την ταυτότητα του καλλιτέχνη μόνο αφού το αγοράσεις. Και υπάρχει κι άλλη έκπληξη: Ένα από τα 300, δε σου λέω ποιο, το έχω φτιάξει εγώ.

Διάβασε περισσότερες πληροφορίες εδώ, και σπεύσε, όχι για τα παραπάνω, αλλά για έναν σημαντικότερο λόγο: Όλα τα έσοδα από την πώληση των έργων θα πάνε στους αστέγους της Αθήνας.

Διευκρινιστικό UPDATE: Κανένα από τα τέσσερα εργάκια παραπάνω δεν είναι το δικό μου. Δεν ξέρω ποιανών είναι.

UPDATE 2: H “Έκπληξη” τελείωσε με συντριπτική επιτυχία απ’ ό,τι μαθαίνω, φύγαν όλα τα πινακάκια σε dt και δεν έλλειψαν και οι αψιμαχίες, οι βιαιοπραγίες και οι απόπειρες δολοφονίας ανάμεσα σ’ αυτούς που ήθελαν το δικό μου (χωρίς να ξέρουν ότι ήταν το δικό μου). Απ’ όλη τη διαδικασία οι κερδισμένοι ήταν οι άστεγοι της Αθήνας, βεβαίως.

Θυμήσου: Η περσινή “Έκπληξη”
Ακόμα δες: Περισσότερα δικά μου μπογιατίσματα, για να δεις αν μπορείς να μαντέψεις ποιο είναι ήταν το δικό μου.

UPDATE 3: Α, παρεμπιπτόντως: Το δικό μου ήταν το #12

ekplixi

UPDATE 4: Αποκαλύφθηκαν τα ονόματα όλων των καλλιτεχνών, οπότε μπορείς να δεις ποιανού ήταν αυτά που κυάλαρες και δεν μπόρεσες να τσιμπήσεις. Και μ’ αυτά και μ’ αυτά η Έκπληξη ΙΙ έπαψε να είναι έκπληξη. Του χρόνου πάλι.