Πώς Θα Είναι Περιοδικά Και Εφημερίδες Στο iPad: 10 Ιδέες

29 March 2010 | 3 σχόλια

Σε λίγες μέρες κυκλοφορεί το διαβόητο iPad και οι εκδότες τρίβουν τα χέρια τους καθώς πιστεύουν ότι θα τους δώσει μια νέα πλατφόρμα για να αναβιώσουν την προβληματική τους αγορά. Σου έχω δείξει μερικά πρότυπα (εδώ, εδώ κι εδώ), αλλά πλέον σχεδόν όλες οι εταιρίες έχουν φτιάξει πρότυπα-βιντεάκια που δείχνουν πώς θα είναι τα περιοδικά στο αλλόκοτο φορητό μαραφέτι της Apple. Να δέκα μαζεμένα:

9) Marie Claire

Πώς είναι το περιοδικό; Έτσι. Αλλά στην οθόνη. Βαρετό και προβλέψιμο, με πρακτικά προβλήματα (όταν έχεις ανοιχτό το "σαλόνι" δεν διαβάζεται το κείμενο -είναι πολύ μικρό) αλλά εφαρμόσιμο.

8 ) Macworld

Να ο πιο βλακώδης τρόπος να βγάλεις περιοδικό στο iPad: Σκέτο, σκαναρισμένο, απλά το "ξεφυλλίζεις" και τέλος. Αν χρεώνουν λεφτά γι' αυτό το πράγμα θα είναι έγκλημα.

7) Viiv

Στο ξανάδειξα, η αντίληψη του "blockbuster" άρθρου, ή το πώς να διαβάζεις ένα κείμενο με cutscenes. Καλό για demo, βλακώδες για οποιαδήποτε άλλη χρήση.

6) Interview

Σαν να διαβάζεις pdf, αλλά με μερικά interactive elements, όπως βίντεο, μενού για να κάνεις φωτογραφίες που σου αρέσουν favorites, τέτοια.

5) De Telegraaf

Να μια πιο ορθολογική ιδέα: Το website του μέσου (εν προκειμένω μιας Ολλανδικής εφημερίδας) προσαρμοσμένο στις διαστάσεις του iPad με τα απαραίτητα interactive elements. Μπερδεμένο φαίνεται, όχι πολύ προσεκτικά σχεδιασμένο, αλλά τουλάχιστο δεν αντιγράφει την εμπειρία του να διαβάζεις την εφημερίδα, γυρνώντας σελίδες κλπ.

4) Sports Illustrated

Το 'χεις ήδη δει, πιθανότατα, τα 'χουμε ξαναπεί.

3) Wired

Επίσης το έχεις ξαναδεί.

2) Κατάλογος ΙΚΕΑ

Να κάτι αληθινά χρήσιμο. Γιατί ταιριάζει περισσότερο κάτι τέτοιο στο iPad από τα κανονικά περιοδικά ή τις εφημερίδες; Γιατί προσθέτει χρηστικότητα στο ούτως ή άλλως χρηστικό έντυπο, και δεν έχει πολύ κείμενο.

1) New York Times

Από όλες τις παλαβομάρες, το απλό και "φτωχό" demo των New York Times στην παρουσίαση του iPad μοιάζει πιο εύχρηστο και ρεαλιστικό. Αυτό το πράγμα μπορείς να φανταστείς ότι θα το διαβάζεις άνετα κάθε μέρα.

Να και η 10η "ιδέα", για το πώς μπορεί να είναι τα "εξώφυλλα", για κάποιους που πιστεύουν πως αυτά τα πράγματα πρέπει να έχουν εξώφυλλα. Σημειωτέον: Δεν έχω ξαναδεί όρθιο βίντεο

via paidcontent, techcrunch

σχολίασε

το newsletter

Υποδεχτείτε γλυκόλογα, τρυφερότητες, λινξ και νέα
κάθε Παρασκευή στο inbox σας. Αν θέλετε.