Είναι Με Τα Καλά Τους Οι Προπατζήδες;

22 May 2010 | 1 σχόλιο

Αξίζει τον κόπο να διαβάσεις αυτήν εδώ την ανακοίνωση του συνδικαλιστικού φορέα των ιδιοκτητών πρακτορείων ΠΡΟ-ΠΟ. Είναι ένα πολύ ωραίο δείγμα της παθογένειας αυτού που λέγεται ελληνικός συνδικαλισμός, και ταυτόχρονα ένα πολύ τρομαχτικό ανάγνωσμα, θρίλερ κανονικό. Αποσπάσματα:

Αυτοί που μας υποσχέθηκαν καλύτερες μέρες, άνοιξαν για μας τις πύλες της Κολάσεως.

Οι απόμαχοι της δουλειάς τρέμουν τις μαύρες μέρες πείνας που τους περιμένουν, όμως στα στέκια του Συντάγματος τα παράσιτα πανηγυρίζουν. Οι γύπες μυρίστηκαν ανυπεράσπιστα θύματα.

Τα κέρδη «για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό», θέλουν να τα περάσουνε στολίδι στο λαιμό τους. Εμείς αποφασίσαμε να τους περάσουμε το σχοινί που θα κρεμαστούν.

Στο ίδιο ποτάμι θα πνίξουμε και τα αφεντικά και τους υπηρέτες τους.

Αλλά τώρα δεν είναι μάχη. Είναι ο πόλεμος. Και όποιος δειλιάσει, θα κηρυχτεί λιποτάκτης. Όποιος σπείρει τη διχόνοια, θα στηθεί στον τοίχο. Το δίκιο μας, μας δίνει δικαιώματα έκτακτης ανάγκης. Ξηλώστε τις μηχανές όποιου τολμήσει να βάλει κλειδί στην πόρτα πρακτορείου. Κλείστε τους όπου ανοίξουν. Αυτή η μάχη δεν θα έχει ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΙΚΤΟ.

Οι ομάδες περιφρούρησης που θα οργανώσουν τα Σωματεία έχουν εντολή να κλείσουν με κάθε τρόπο τους προδότες. Να μην ξανακαρπωθούν τους αγώνες μας. Δεσμευόμαστε πως σε όποιου Σωματείου η διοίκηση ανοίξει κερκόπορτες, την επόμενη μέρα θα μας βρουν μπροστά τους. Στάχτη να γίνουν. Καλύτερα να κλάψουν 100 παρά οι οικογένειες πέντε χιλιάδων. ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΟΣ.

Αυτός ο πόλεμος θα έχει θύματα. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ.

Αν επιχειρήσουν να ξανακάνουν Συνέλευση, αυτή τη φορά δεν θα περιοριστούμε μόνο στον αποκλεισμό. Αυτή τη φορά όσοι προσέλθουν θα ζήσουν εφιάλτες.

Έτσι ακριβώς. Συνοπτικά, οι προπατζήδες θα στήσουν κόσμο στον τοίχο, θα κάνουν οικογένειες να κλάψουν, θα πνίξουν κόσμο σε ποτάμια και θα κρεμάσουν με σκοινί αυτούς που τους αδικούνε και όσους από τους δικούς τους αρνηθούν να συνταχθούν "στον αγώνα".

Πάμε πάλι, αυτή δεν είναι προκύρηξη τρομοκρατών, είναι ανακοίνωση συνδικαλιστικού οργάνου η οποία αφορά τη σημερινή απεργία του κλάδου. Προφανώς στο μυαλό τους το να κάνουν απεργία τη μέρα που θα κάνουν το μεγαλύτερο τζίρο (έχει τελικό Champions League το βράδυ) και να απειλούν για 48ωρες απεργίες κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ είναι σαν οι καθηγητές να κάνουν απεργία στις Πανελλήνιες, τρομερός μοχλός πίεσης. Και προφανώς στο μυαλό τους οι απειλές για ανελέητη σωματική βία (ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ) θα τρομοκρατήσουν τον ΟΠΑΠ, τους τζογαδόρους, τις ξένες εταιρίες, και τους πράκτορες που θα θέλουν να βγάλουν κανά φράγκο σήμερα.

Αυτό το μυαλό τους πρέπει να κρύβει ένα τρομερά αλλόκοτο παράλληλο σύμπαν.

ΥΓ: Τα αιτήματά τους, φυσικά, χαμένα μέσα σ' αυτή την καταιγίδα απειλών "θα σας κάνουμε θα σας ράνουμε", εξαφανίζονται, γίνονται άνευ σημασίας, αδιάφορα.

κατηγορίες: ιδέες
σχολίασε

το newsletter

Υποδεχτείτε γλυκόλογα, τρυφερότητες, λινξ και νέα
κάθε Παρασκευή στο inbox σας. Αν θέλετε.