Η Μοναδικότητα Είναι Κοντά

21 June 2010 | 1 σχόλιο

Οι New York Times τις προάλλες είχαν ένα μεγάλο αφιέρωμα στη Μοναδικότητα, το χρονικό σημείο στο κοντινό μέλλον κατά το οποίο η τεχνολογία θα αρχίσει να εξελίσσεται ανεξάρτητα από εμάς και η ανθρωπότητα θα κάνει ένα άλμα σε δυνατότητες και θα μετατραπεί σε κάτι εντελώς διαφορετικό. Αναφέρει τον Πίτερ Διαμαντή, ναι, αυτόν, που έχει ιδρύσει το Singularity University, και βέβαια τον πατριάρχη της ιδέας, τον εφευρέτη, διανοητή και επιχειρηματία Ρέι Κουρτσβάιλ. Ο οποίος λέει:

“With 30 linear steps, you get to 30,” he often says in speeches. “With 30 steps exponentially, you get to one billion. The price-performance of computers has improved one billion times since I was a student. In 25 years, a computer as powerful as today’s smartphones will be the size of a blood cell."

Είναι ωραία ιδέα η Μοναδικότητα, πολύ καθησυχαστική, κάνει τα προβλήματά σου να μοιάζουν μηδαμινά κι ασήμαντα, αρκεί να αντέξεις 20-30 χρόνια, σου λέει, και η ανθρωπότητα θα περάσει στην επόμενη πίστα, κι όλα θα είναι αλλιώτικα.

κατηγορίες: επιστήμη, ιδέες
σχολίασε

το newsletter

Υποδεχτείτε γλυκόλογα, τρυφερότητες, λινξ και νέα
κάθε Παρασκευή στο inbox σας. Αν θέλετε.