Τρία Πράγματα Που Αξίζει Να Μάθεις Σήμερα

Tα εξής:

1. Το The Daily, το περιοδικό/εφημερίδα του Ρούπερτ Μέρντοχ για το iPad, έχει 800.000 downloads μέχρι σήμερα, που ακούγεται μεγάλο νούμερο, αλλά κανείς δεν ξέρει πόσοι από αυτούς τους 800.000 πλήρωσαν κιόλας (εγώ, ας πούμε, όχι). Μάλλον όχι πολλοί: Η News Corp. ανακοίνωσε ότι το πείραμα έχει ζημίες 10 εκατομμυρίων δολαρίων ήδη!

2. Μετά την Times Inc. και η Hearst και η Daily Telegraph συμφώνησαν με την Apple να της χαρίζουν 30% υιοθετήσουν το μοντέλο συνδρομών για τα περιοδικά στο iPad. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείς να δίνεις 20 δολάρια το χρόνο για να κατεβάζεις κάθε μήνα το Esquire ή 10 λίρες το μήνα για να κατεβάζεις την εφημερίδα κάθε μέρα. Και πάλι πολλά είναι, φοβάμαι.

3. Οι New York Times έχουνε ένα πολύ ωραίο άρθρο για το Studiomates, ένα γραφείο/κοινόβιο στο Μπρούκλιν, όπου μπορεί ένας freelancer να νοικιάσει ένα γραφειάκι με 500 δολάρια το μήνα και να έχει ένα μέρος να πηγαίνει να δουλεύει, για να μη σαπίζει στο σπίτι ή στα Στάρμπαξ. Στο συγκεκριμένο χώρο δουλεύουν κάθε μέρα άνθρωποι όπως η Μαρία Πόποβα και η Τίνα Ροθ Άιζενμπεργκ, τη δουλειά των οποίων οπωσδήποτε έχεις πετύχει (και μέσα από λινξ από ετούτο εδώ το site): Τρέχουν το Brain Pickings και το Swiss Miss αντίστοιχα από εκείνον εκεί το χώρο. Το άρθρο περιγράφει πώς το καλύτερο στην υπόθεση της συνύπαρξής τους στον ίδιο χώρο εργασίας είναι η προστιθέμενη αξία που παράγεται από την απλή εγγύτητα ανθρώπων που κάνουν διαφορετικές -αλλά συγγενείς- δουλειές.

It turns out that 140 characters in a Twitter post cannot compete with 26 characters in a Brooklyn loft.

Αυτά.