Ένας Καινούριος, Καλύτερος Τρόπος Να Διαβάζεις Τα Κείμενά Μου

Συνεχίζοντας την αέναη αναζήτηση για το καλύτερο: Αναγνώστες έχουν παραπονεθεί για τη δυσκολία της ανάγνωσης των πολύ μεγάλων άρθρων που έχω βάλει στα "κείμενα", μη φανταστείς τίποτα γκρίνιες -μια διαπίστωση κάναν οι άνθρωποι, δεδομένου ότι οι περιορισμοί του Ίντερνετς σε σχέση με τα fonts και η φύση των υπολογιστών ως μέσα ανάγνωσης εν γένει κάνουν το διάβασμα τόσο μεγάλων κειμένων μπελαλίδικο.

Εδώ και λίγες μέρες, δοκιμάζω μια λύση.

Το Readability είναι ένα web app/bookmarklet/όπωςθεςπεστο που παίρνει τις σελίδες και τις γυμνώνει από διαφημίσεις, sidebars, χρωματάκια και τζιριτζάτζουλα και αφήνει τα κείμενα γυμνά και ευανάγνωστα, με ωραία και μεγάλα γράμματα. Αν έχεις Safari 5 το έχεις ήδη -όλοι οι άλλοι δημοφιλείς browsers έχουν αντίστοιχα add ons. Μπορείς να το βάλεις και να το χρησιμοποιείς για όλα τα άρθρα του Ίντερνετς. Για να στο κάνω πιο εύκολο, όμως, στο εξής, μπαίνοντας σε ένα από τα άρθρα μου (π.χ. αυτό) θα βλέπεις ένα τέτοιο σηματάκι με δυο κουμπάκια πάνω πάνω:

Πατώντας το "Now" θα δεις τη σελίδα να μεταμορφώνεται, και θα μπορέσεις να διαβάσεις το κείμενο πολύ πιο άνετα. Πατώντας το "Later", δε, μπορείς να σώσεις το κείμενο για ανάγνωση αργότερα, αφού πρώτα γραφτείς μέλος στην υπηρεσία. Πάρε μια γεύση για το πώς φαίνεται:

Δοκίμασέ το και πες!

UPDATE: Απ' ό,τι φαίνεται για κάποιο λόγο η υπηρεσία δεν αλλάζει τις σελίδες ούτε στο iOS ούτε στο Android (το δοκίμασα σε iPhone, iPad, HTC Desire και HTC Flyer). Μόνο σε κανονικούς υπολογιστές λειτουργεί προς το παρόν. Αναζητώ λύση.

UPDATE 2: Να ένας τρόπος να εγκαταστήσεις το Readability bookmarklet στον Safari του iOS (ευχαριστώ, @papachatzis). Αυτό δεν θα σου χρησιμεύει μόνο για τα δικά μου κείμενα αλλά για οποιοδήποτε site των Ίντερνετς. Βεβαίως, αν είναι να καταφύγεις σε μια τέτοια λύση μπορείς πάντα να βάλεις το bookmarklet του Instapaper. Κάτι που ελπίζω να έχεις κάνει ήδη.

 

κατηγορίες: internet, γενικότητες
σχολίασε

το newsletter

Υποδεχτείτε γλυκόλογα, τρυφερότητες, λινξ και νέα
κάθε Παρασκευή στο inbox σας. Αν θέλετε.