Ο ΓΑΠ, Το iPhone, Η Χαμένη Λεζάντα Και Το Βιβλίο-Βραβείο

17 October 2011 | 54 σχόλια

Δες αυτή τη φωτογραφία. Ετούτος είναι ο πρωθυπουργός της χώρας, ο Γιώργος Παπανδρέου, και απ' ό,τι φαίνεται βρίσκεται σε αίθουσα της Βουλής. Όχι μόνος.

Στα χέρια του κρατά (και προς την κατεύθυνσή του μειδιά) ένα iPhone 4. Από τον τρόπο που το κρατά μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: Είτε γράφει κάτι με τους αντίχειρες και έχει σοβαρό πρόβλημα πρεσβυωπίας, είτε το κρατά έτσι επειδή βγάζει φωτογραφία. Και, αν εξετάσουμε την απόσταση και την κλίση και τον τρόπο που κάνει λίγο φατσούλα, πιστεύω ότι η επικρατέστερη εκδοχή είναι μία, και δε θέλω να κάνω αστήρικτες εικασίες και υποθέσεις αλλά από τη δικιά μου εμπειρία με το συγκεκριμένο κινητό έχω μάθει τη φυσιολογία της χρήσης του αρκετά καλά και δεν μπορώ παρά να συμπεράνω με αρκετά μεγάλες πιθανότητες να έχω δίκιο ότι ο πρωθυπουργός κρατώντας το έτσι σ' αυτό το συγκεκριμένο στιγμιότυπο πιθανότατα μόνο ένα πράγμα μπορεί να κάνει:

Βγάζει φωτογραφία τον εαυτό του.

Όπως και να 'χει, η φωτογραφία προσφέρεται για διαγωνισμό λεζάντας, και έναν τέτοιο θα κάνουμε ευθύς αμέσως χρησιμοποιώντας τα ταλέντα του συστήματος σχολίων που έχει αυτό εδώ το blog εδώ και μερικούς μήνες. Γράψε αποκάτω την ιδανική λεζάντα γι' αυτή τη φωτογραφία. Κάτω από κάθε σχόλιο υπάρχει ένα κουμπάκι "μου αρέσει". Το σχόλιο-λεζάντα με τα περισσότερα "μου αρέσει" θα κερδίσει ένα αντίτυπο του βιβλίου "Γενιά Χ-Net" του Κόρι Ντόκτοροου, μια ιστορία τεχνολογικής κατασκοπείας με ήρωες πιτσιρίκια-χάκερ στο Σαν Φρανσίσκο του κοντινού μέλλοντος.

Βάλε το αληθινό σου e-mail στο log-in (δε θα φαίνεται). Έχεις μέχρι τα μεσάνυχτα Τετάρτης προς Πέμπτη. Για πες.

... οποίος μόλις έληξε. Ποιος ήταν ο νικητής;

σχολίασε

το newsletter

Υποδεχτείτε γλυκόλογα, τρυφερότητες, λινξ και νέα
κάθε Παρασκευή στο inbox σας. Αν θέλετε.