Ο Κόσμος Είναι Μια Σταλιά: Μια Ανακάλυψη

03 November 2011 | 2 σχόλια

Είναι απίθανο το τί μαθαίνει κανείς, ετούτες τις παλαβές, πρωτοφανείς μέρες. Άκου:

Εχτές έβαλα στο Twitter ένα λινκ για ένα άρθρο του περιοδικού Mother Jones που εξηγεί το διακύβευμα της Ελληνικής Κρίσης πολύ απλά και κατανοητά, και το οποίο έχει τη μορφή ενός διαλόγου του συντάκτη με άγνωστο παντογνώστη, κάτι σαν FAQ της τραγωδίας που ζούμε. Πολύς κόσμος το διάβασε, κι από ό,τι κατάλαβα τους άρεσε.

Το Mother Jones είναι ένα αριστερής χροιάς και υφής Αμερικάνικο περιοδικό που κυκλοφορεί από το 1976, το οποίο μου έχει εξάψει το ενδιαφέρον τελευταία όχι τόσο για το περιεχόμενό του (που είναι, πάντως, ενδιαφέρον), ή για το ότι είμαστε συνομήλικοι, αλλά για το μοντέλο λειτουργίας του: Είναι μη κερδοσκοπικό αν και έχει και διαφημίσεις και συνδρομές. Τέλος πάντων, αυτό που δεν ήξερα και έμαθα σήμερα είναι πως συνιδρυτής του Mother Jones είναι ο κύριος Ρίτσαρντ Πάρκερ.

Ο Ρίτσαρντ Πάρκερ είναι οικονομολόγος και καθηγητής στο Χάρβαρντ. Επίσης, είναι (άμισθος) σύμβουλος του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Και όπως έμαθα από πηγή που θεωρώ έγκυρη, σήμερα το απόγευμα αυτές τις ημέρες μπαινόβγαινε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πες μου τώρα εσύ ότι ο άγνωστος παντογνώστης του άρθρου του Mother Jones δεν ήταν ο Ρίτσαρντ Πάρκερ.

σχολίασε

το newsletter

Υποδεχτείτε γλυκόλογα, τρυφερότητες, λινξ και νέα
κάθε Παρασκευή στο inbox σας. Αν θέλετε.