Δυο Άρθρα Για Το Τί Θα Γίνει Πραγματικά Αν Γυρίσουμε Στη Δραχμή

16 December 2011 | 1 σχόλιο

Επειδή οι μουρμούρες των δραχμούληδων (αυτών που περιμένουν πώς και πώς την έξοδο απ' το ευρώ έχοντας κάνει τα κουμάντα τους σε τράπεζες του εξωτερικού, και μαζί της αφελούς παλαβιαριστεράς που τους σιγοντάρει) δεν θέλουν και πολύ για να γίνουν τάση, να δυο κείμενα στα ελληνικά:

Το δεύτερο, στο market-talk.net

Αν θέλετε την άποψη μου, θα περάσουν πάνω από 30 χρόνια για να μπορεί ο μέσος Έλληνας να έχει την ίδια αγοραστική δύναμη που είχε πριν το 2008. Και αυτό μόνο αν γίνουμε μια ανταγωνιστική οικονομία, που σημαίνει να αλλάξουμε το πως δουλεύει το κράτος, που επίσης σημαίνει να αλλάξουμε το πολιτικό μας σύστημα.

Το πρώτο, στην Athens Voice

Ο πλούτος αυτών που έχουν τις περιουσίες τους στο εξωτερικό θα πολλαπλασιαστεί, ενώ οι καταθέσεις των μικρομεσαίων θα εξανεμιστούν. Ο πληθωρισμός και οι συνεχείς υποτιμήσεις θα μεγαλώνουν το χάσμα, ενώ θα δημιουργηθούν καινούργιες τάξεις νεόπλουτων που θα έχουν πρόσβαση σε συνάλλαγμα λόγω εξαγωγών και τουρισμού. Οι αστικοί πληθυσμοί που δεν θα έχουν πρόσβαση σε αγροτικά προϊόντα θα βυθιστούν στην εξαθλίωση και την εγκληματικότητα, που θα ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Θυμήσου: Άλλο ένα άρθρο από τους New York Times

κατηγορίες: οικονομία
σχολίασε

το newsletter

Υποδεχτείτε γλυκόλογα, τρυφερότητες, λινξ και νέα
κάθε Παρασκευή στο inbox σας. Αν θέλετε.