Κάθε Φορά Που Ακούς "Το Σωματίδιο Του Θεού" Να Θυμάσαι Αυτή Την Ιστορία

13 December 2011 | 1 σχόλιο

Ο Νομπελίστας φυσικός Λίον Λέντερμαν to 1993 εξέδωσε ένα βιβλίο κάπως εκλαϊκευμένο για τη μελέτη των υποατομικών σωματιδίων και την ιστορία της, και το ονόμασε "The God Particle", το σωματίδιο του Θεού δηλαδή, κι από τότε τα μήντια μας τα 'χουν κάνει τσουρέκια με "το σωματίδιο του Θεού" όποτε υπάρχει οποιαδήποτε σοβαρή μα ακατανόητη εξέλιξη πάνω σ' αυτό το συναρπαστικό κλάδο έρευνας, συνήθως κάπου στα έγκατα της Ελβετίας.

Σε λίγες ώρες οι επιστήμονες του CERN θα ανακοινώσουν κάτι πολύ πολύ ενδιαφέρον και σημαντικό και εντελώς ακατανόητο για τους περισσότερους, οπότε τα κανάλια και οι εφημερίδες θα γράψουνε και θα πούνε για "το σωματίδιο του Θεού", αυτή η βλακωδία πάλι, λες και τα άλλα σωματίδια είναι αλλουνού, ο θεός εφτά μέρες ένα σωματίδιο πάλευε.

Οπότε είναι μια καλή ευκαιρία να πούμε την εξής μίνι ιστορία 27 λέξεων:

Ο Λίον Λέντερμαν δεν ήθελε να ονομάσει το βιβλίο του "The God Particle". Ήθελε να το ονομάσει "The Goddamn Particle", αλλά ο εκδότης του δεν τον άφησε.

Τί ωραία που θα ήταν, αν τον είχε αφήσει.

Την ιστορία τη διηγήθηκε εδώ ένας παππούλης 82 χρονών. Τον λένε Πίτερ Χιγκς. Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα γι' αυτόν.

κατηγορίες: βιβλία, επιστήμη
σχολίασε

το newsletter

Υποδεχτείτε γλυκόλογα, τρυφερότητες, λινξ και νέα
κάθε Παρασκευή στο inbox σας. Αν θέλετε.