Κανείς Δε Γιαουρτώνει Υπαλλήλους Του ΙΚΑ

15 March 2012 | 35 σχόλια

Σύμφωνα με αυτό, 40.000 Έλληνες έκλεψαν 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ από το ασφαλιστικό σύστημα τα τελευταία χρόνια, δηλαδή από το κράτος, δηλαδή από τους υπόλοιπους Έλληνες, δικά μας λεφτά. Τα βούτηξαν. Άπλωσαν το χέρι, και μας τα πήραν, και έτσι τώρα οι γονείς σου και οι παππούδες σου θα παίρνουν λιγότερη σύνταξη,  γιατί τα λεφτά τους και τα δικά σου πήγαν στους τυφλούς της Ζακύνθου και τους ανάπηρους των Χανίων.

Τα λαμόγια, οι κλέφτες, οι φοροφαγάδες, είναι συνάνθρωποί μας και ζουν δίπλα μας εδώ και δεκαετίες.

Αλλά δε βλέπω πολύ θυμό εναντίον τους. Δε βλέπω λάβρες ανακοινώσεις από την αγωνιστική Αριστερά. Δε βλέπω τους επαναστάτες του ίντερνετς να τους βρίζουν με τους χαρακτηρισμούς που επιφυλάσσουν για τράπεζες ή πολιτικούς.

Α ναι, οι πολιτικοί.

Η οργή του λαού στοχεύει αποκλειστικά προς τους πολιτικούς. Οι οποίοι φταίνε, βεβαίως, και πολύ. Κοίταξε, όμως, κάτι το ενδιαφέρον: Στα εγκλήματα των πολιτικών εμείς δεν είμαστε μόνο θύματα -είμαστε και συνένοχοι. Γιατί εμείς τους βάλαμε εκεί που είναι, εμείς τους βάλαμε το όπλο στο χέρι, κατά μία έννοια. Πρέπει να τους ελέγχουμε και να τους βρίζουμε, σίγουρα. Είναι ανίκανοι και κάποιοι από αυτούς είναι και κλέφτες. Αλλά στα εγκλήματα των συμπολιτών μας, όμως, δεν είμαστε συνένοχοι. Είμαστε μόνο θύματα. Στην περίπτωση αυτή είναι πολύ πιο ξεκάθαρο το θέμα. Αυτοί είναι οι κλέφτες, κι από τις δικές μας τσέπες κλέβουν εδώ και δεκαετίες. Ούτε τους ψηφίσαμε, ούτε τους διαλέξαμε. Απλά καθόμασταν και τους κοιτάγαμε να κλέβουν, ανήμποροι να αντιδράσουμε. Αυτούς θα έπρεπε να τους βρίζουμε περισσότερο.

Το παράλογο είναι πως και τώρα, που έχουμε φτάσει στο τέλος, τα γιαούρτια* πέφτουν μόνο στους πολιτικούς (εντάξει, και στον Νταλάρα). Κανένας δεν πρόκειται να γιαουρτώσει υπάλληλο του ΙΚΑ ή λαμόγια που εισπράττουν συντάξεις πεθαμένων.

Είναι σαν να μη μας νοιάζει η κλεψιά αν δεν είναι θεσμική.

Είναι σα να μη τη λογίζουμε για κλεψιά, όταν προέρχεται από ομοίους μας.

Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι που να υπογραμμίζει καλύτερα την ηθική κατάρρευση αυτής της κοινωνίας.

 

*και, βεβαίως, δεν εγκρίνω ούτε επιδοκιμάζω τη χρήση γιαουρτιών με αυτό τον τρόπο, ή τέτοιες μορφές βίαιης αντίδρασης -απλά υπογραμμίζω την αντίδραση

Διάβασε: Όσα έχω γράψει για την Ελληνική Κρίση

σχολίασε

το newsletter

Υποδεχτείτε γλυκόλογα, τρυφερότητες, λινξ και νέα
κάθε Παρασκευή στο inbox σας. Αν θέλετε.