Μια Καταπληκτική Καμπάνια Για Τη Σύλληψη Ενός Εγκληματία Πολέμου

08 March 2012 | 4 σχόλια

Ο Τζόζεφ Κόνι είναι ένας οπλαρχηγός από την Ουγκάντα, ηγέτης του επονομαζόμενου "Lord's Resistance Army". Τα τελευταία χρόνια η παραστρατιωτική αυτή οργάνωση απάγει, σκοτώνει και βιάζει χιλιάδες παιδιά χωρίς καμία συνέπεια και χωρίς να ενδιαφέρεται κανείς. Μέχρι τώρα. Το παραπάνω βίντεο, που τις τελευταίες ώρες έχει πλημμυρίσει τα παγκόσμια Ίντερνετς, είναι μέρος μιας καμπάνιας για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας. Και είναι μια καμπάνια υποδειγματικά σχεδιασμένη.

Δες το βίντεο, κρατάει μισή ώρα (και έχει υπερβολικά πολλές λήψεις του δημιουργού του και του παιδιού του) αλλά αξίζει από πολλές απόψεις. Τουλάχιστον τρεις.

Και μετά, διάβασε κι αυτό το άρθρο που αμφισβητεί πολλές από τις πρακτικές της οργάνωσης Invisible Children που οργάνωσε (υποδειγματικά, ομολογουμένως) την καμπάνια αυτή.

Military intervention may or may not be the right idea, but people supporting KONY 2012 probably don’t realize they’re supporting the Ugandan military who are themselves raping and looting away.

Συγνώμη που στο χάλασα, αν στο χάλασα. Οι άνθρωποι είναι περίπλοκα όντα.

κατηγορίες: βίντεο, πολιτική
σχολίασε

το newsletter

Υποδεχτείτε γλυκόλογα, τρυφερότητες, λινξ και νέα
κάθε Παρασκευή στο inbox σας. Αν θέλετε.