Λινξ 10: Πράγματα Που Αξίζει Να Διαβάσεις Το Σαββατοκύριακο

30 March 2012 | 1 σχόλιο

1) Ο καταπληκτικός επανασχεδιασμός της ψηφιακής διακυβέρνησης στη Μ. Βρετανία

Η βρετανική κυβέρνηση παρουσίασε τη νέα μορφή των websites μέσω των οποίων οι πολίτες μπορούν να κάνουν τις δουλειές τους με τις διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες. Είναι επανασχεδιασμένα (σε beta ακόμα) και με πολύ προσεγμένο UI, αλλά το πιο επαναστατικό πράγμα είναι άλλο: Όλη η τεχνολογία πίσω από τα sites είναι custom μεν, open source δε. Μπορούν οι πολίτες να προτείνουν βελτιώσεις ή να τις φτιάξουν οι ίδιοι, και φυσικά άλλες κυβερνήσεις μπορούν να το πάρουν όλο το σύστημα και να το αντιγράψουν στα δικά τους δεδομένα. Λέω εγώ τώρα.

2) Ο Γουόρεν Μπάφετ γράφει για την αρχή της καριέρας του

Είναι ο διασημότερος -και πλουσιότερος- επενδυτής του κόσμου, κι αυτό είναι ένα πάρα πολύ ωραίο κείμενο. Ξεκίνησε, λέει, με 9800 δολάρια στην τσέπη.

3) Περισσότερη γκρίνια για τα "περιοδικά" της Conde Nast στο iPad 3.

(είχα γκρινιάξει σχετικά κι εγώ, εδώ).

4) Μια άποψη για το μέλλον των βιβλίων

Ο Κλάιβ Τόμσον του Wired  έχει μια άποψη ενδιαφέρουσα: Λέει πως όταν σκεφτόμαστε το μέλλον των χάρτινων βιβλίων δεν λαμβάνουμε υπ' όψιν μια σοβαρή παράμετρο, την εξέλιξη της τεχνολογίας της εκτύπωσης. Πιστεύει ότι σύντομα θα μπορεί οποιοσδήποτε να εκτυπώνει κανονικά βιβλία στο σπίτι του -κι αυτό θα αλλάξει τα πάντα με τρόπο που δεν φανταζόμασταν.

I think the mass books, the one where you sell 2 million copies, will go digital. Print-on-demand is going to cause this explosion of weird interesting experiments in print that were never before possible because you could only think of books that were going to sell to 10,000 people. There will always be a boutique market for things you only do in print or only want to see in print. Sometimes I worry the opposite — people worry books are going to go away, and I worry we’re going to be ass-deep in them.

5) Και τώρα, ο Μπάτμαν με τη Λαμποργκίνι

Τις τελευταίες ημέρες έκανε το γύρω των Ίντερνετς η φωτογραφία με τον τύπο που οδηγούσε μια Λαμποργκίνι και τον σταμάτησε η αστυνομία και ήταν ντυμένος Μπάτμαν. Η Washington Post τον βρήκε και του μίλησε και έλυσε όλες τις απορίες.

κατηγορίες: λινξ
σχολίασε

το newsletter

Υποδεχτείτε γλυκόλογα, τρυφερότητες, λινξ και νέα
κάθε Παρασκευή στο inbox σας. Αν θέλετε.