Λινξ 3: Πράγματα Που Αξίζει Να Διαβάσεις Σήμερα

13 March 2012 | 4 σχόλια

Δεν ξέρω τι συμβαίνει, αν ξαφνικά βρήκα το sweet spot της κατανάλωσης ειδησεογραφίας ή αν αυτές τις μέρες παράγονται πιο πολλά ενδιαφέροντα πράγματα στα Ίντερνετς, αλλά ξαφνικά ο browser πλημμυρίζει με tabs γεμάτα πράγματα που αξίζει να σου δείξω. Να άλλα πέντε:

1. Προφανώς έχεις πάρει χαμπάρι το χαμό με την καμπάνια για τη σύλληψη του εγκληματία πολέμου Τζόζεφ Κόνυ. Διάβασε τώρα ένα μεγάλο άρθρο του 1998 από τον New Yorker για τον (ας πούμε) άνθρωπο και τον στρατό από παιδιά που έχει φτιάξει (δυστυχώς σε σκαναρισμένο αντίτυπο των σελίδων).

2. Στο SXSW, το μεγάλο τεχνολογικό startup πανηγύρι που γίνεται τώρα στο Όστιν του Τέξας, μια διαφημιστική εταιρία έδωσε δώδεκα routers σε δώδεκα άστεγους και τους έβαλε να κάνουν τα ζωντανά Wi-Fi hotspots. Υποτίθεται ότι είναι μιας μορφής εξέλιξη της ιδέας "άστεγοι που πουλάν εφημερίδες", τώρα που δεν υπάρχουν πια εφημερίδες. Αντιλαμβάνεσαι πώς σχολιάστηκε.

3. Η ταινία "Τζον Κάρτερ" είναι επισήμως μια παταγώδης αποτυχία στο box-office. Αυτή η μακροσκελής ανάλυση του Vulture αναλύει το τί έφταιξε και καταλήγει πως όλα στράβωσαν με το πρώτο teaser της ταινίας που εμφανίστηκε πολλούς μήνες πριν, το εξής:

4. Εν τω μεταξύ, οι μεταρρυθμίσεις και η καταπολέμηση της σπατάλης στο Ελληνικό κράτος συνεχίζονται. Ο πολύπαθος ΟΔΔΥ καταργείται, και οι εργαζόμενοί του γίνονται τελωνειακοί - και παίρνουν αύξηση 25% στο μισθό τους. (πόσο This.Is.Greece)

5. Τέλος, να μια TED ομιλία πολύ διαφορετική από αυτές που έχεις δει. Ένας επιχειρηματίας προσπαθεί να μιλήσει για την εταιρία παραγωγής ηλιακής ενέργειας που έχει, όταν το Mac κολλάει, και ξαφνικά όλα γίνονται ουράνια τόξα.

Διάβασε εδώ πώς οργανώθηκε η φάρσα.

σχολίασε

το newsletter

Υποδεχτείτε γλυκόλογα, τρυφερότητες, λινξ και νέα
κάθε Παρασκευή στο inbox σας. Αν θέλετε.