Λινξ 4: Πράγματα Που Αξίζει Να Διαβάσεις Σήμερα

14 March 2012 | 3 σχόλια

Μερικά απίστευτα πράγματα συνέβησαν, κοίτα:

1. Η εγκυκλοπαίδια Britannica σταματά να εκδίδεται, μετά από 244 χρόνια. Μεγάλωσα καταβροχθίζοντάς την (από εκεί κόλλησα την παθολογική ανάγκη να συλλέγω πληροφορίες διαρκώς), αλλά κοίτα: Ζούμε στο 2012. Ο κόσμος έχει αλλάξει. Πράγματα που κάποτε ήταν αυτονόητα, πλέον δεν είναι, κι αυτό υπάρχουν κάποιοι που δεν το καταλαβαίνουν, όπως ο παρακάτω.

2. Ο εκδότης του καλού περιοδικού Harper's, που λέγεται Τζον Μακάρθουρ, έγραψε άλλο ένα απίστευτο κείμενο κατά του Ίντερνετ και του web publishing, επαναλαμβάνοντας πως το Ίντερνετ είναι ένα τεράστιο φωτοτυπικό και πως είναι μόδα που θα περάσει. Την προηγούμενη φορά είχα σχολιάσει το θέμα, αυτή τη φορά δες καλύτερα τα σχόλια του Atlantic και του Gawker.

3. Μια Ελληνίδα που ζει στην Ιρλανδία, η Χρύσα Δισλή (αν το γράφω σωστά) έζησε μια απίστευτη περιπέτεια επιστρέφοντας από την Ισπανία στο σπίτι της: Τη σταμάτησαν στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης και, βλέποντας ότι έχει Ελληνικό διαβατήριο, την έβαλαν να απαντήσει σε ένα τεστ ελληνικής και αγγλικής γλώσσας.

Asked for an explanation, the Aer Lingus handling agents’ manager on the ground, she claims, told her this was “because many people from your country travel on false papers”.

Σ' αυτό το σημείο έχουμε φτάσει.

4. Θυμάσαι το Adventure Game του Τιμ Σέιφερ που έψαχνε 400.000 δολάρια στο Kickstarter; Ε, χτες ολοκληρώθηκε ο γύρος δημόσιας χρηματοδότησης, και η γενική σούμα έφτασε το ιλιγγιώδες ποσό των 3.335.265 δολαρίων, ένα μοναδικό ρεκόρ κι ένα εκπληκτικό επίτευγμα. Περισσότεροι από 87.000 άνθρωποι έδωσαν το κατιτίς τους (κι εγώ) και τώρα περιμένουν εναγωνίως το αποτέλεσμα, που προγραμματίζεται για τον προσεχή Οκτώβριο.

5. Τέλος, να μια εξομολόγηση ενός engineer που εγκατέλειψε τη Google μετά από πολλά χρόνια. Εξηγεί αναλυτικά πώς πιστεύει ότι έχει αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας της εταιρίας, την οποία αποκαλεί "διαφημιστική".

σχολίασε

το newsletter

Υποδεχτείτε γλυκόλογα, τρυφερότητες, λινξ και νέα
κάθε Παρασκευή στο inbox σας. Αν θέλετε.