Παρασκευή: Πέντε Βίντεα

23 March 2012 | 3 σχόλια

Ορίστε άλλα πέντε βίντεα για το παραδοσιακό κι αναπόφευκτο χάζεμα της Παρασκευής. Γίνεται παράδοση.

1. Το απίστευτο τρέιλερ του "God Bless America"

Ένας ετοιμοθάνατος απολυμένος δυστυχισμένος παίρνει τ' όπλο του και αποφασίζει να καθαρίσει την κοινωνία από αυτούς που παρκάρουν πιάνοντας δυο θέσεις, και άλλους κακομαθημένους κι απολίτιστους. Μπορεί να ταυτιστείς, εμένα κάτι μου κάθεται στραβά στην όλη ιδέα. Α ναι: Οι φόνοι.

2. Τα αστέρια όπως φαίνονται απ' το διάστημα

Να μια συλλογή από λήψεις από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με ξεκαρδιστική "μμμ μπέιμπε αη γουόντ το μέηκ σουήτ λαβ του για" μουσική.

3. Ο Κερτ Βόνεγκατ μιλάει για το βομβαρδισμό της Δρέσδης όπως τον έζησε

Ο συγγραφέας ήταν φαντάρος, αιχμάλωτος των Γερμανών στη Δρέσδη, όταν έγινε ο τρομερός βομβαρδισμός που ισοπέδωσε την πόλη. Χρόνια αργότερα έγραψε το "Slaugherhouse 5", το πιο διάσημο βιβλίο του, με αυτόν ως κεντρικό θέμα. Όλα αυτά τα ξέρεις ήδη βέβαια, αν έχεις διαβάσει το "Φεβρουάριο".

via

4. Τι θα γίνει αν πέσει ένας μετεωρίτης διαμέτρου 1000 χιλιομέτρων στη Γη

Σ' αυτό το animation και υπό τους ήχους των Pink Floyd βλέπεις πώς θα τσουρουφλιστεί η επιφάνεια της Γης, θα εξατμιστούν οι ωκεανοί, θα καούν τα πάντα και θα πεθάνει ο πλανήτης, αν πέσει ένα τεράστιο ουράνιο σώμα στην επιφάνειά της, ένας μετεωρίτης που, απ' ό,τι φαίνεται και αν κρίνω καλά, πρέπει να έχει διάμετρο ας πούμε χίλια χιλιόμετρα (η σελήνη έχει κοντά 3.500). Για τη σύγκριση να πούμε πως ο μετεωρίτης που εξερράγη πάνω απ' την Τουνγκούσκα το 1908 υπολογίζεται πως είχε διάμετρο περί τα 30 μέτρα. O μετεωρίτης που προκάλεσε την εξαφάνιση των δεινοσαύρων είχε διάμετρο περί τα 10 χιλιόμετρα. Όπως αντιλαμβάνεσαι, αν πέσει στα κεφάλια μας ένα τέρας σαν αυτό του βίντεο, δε μας σώζει ούτε ο Μπρους Γουίλις: Θα εξατμιστούν τα πάντα, εκτός από το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

5. Η τυραννία του New Yorker

Σ' αυτό το βίντεο ένας κύριος μοιράζεται το δράμα των συσσωρευμένων κι αδιάβαστων New Yorker, ένα δράμα που ζούσα κι εγώ την εποχή που ήμουν συνδρομητής σε περιοδικά. Α, οι στοίβες. Τις θυμάμαι τις στοίβες. Τουλάχιστον στο iPad δεν βλέπεις τα αδιάβαστα New Yorker να συσσωρεύονται, να ψηλώνουν και αν σου δημιουργούν τύψεις. Τα ξεχνάς, στο folderάκι τους χωμένα.

σχολίασε

το newsletter

Υποδεχτείτε γλυκόλογα, τρυφερότητες, λινξ και νέα
κάθε Παρασκευή στο inbox σας. Αν θέλετε.