Λινξ 12: Πράγματα Για Διάβασμα

06 April 2012 | 2 σχόλια

1) Εικονογραφώντας ένα άρθρο για τα videogames με ένα videogame

Το πιο καταπληκτικό πράγμα που θα δεις στα ίντερνετς σήμερα είναι ετούτο εδώ, το cover story του New York Times Magazine όπως εμφανίζεται στο site της εφημερίδας. Με την πρώτη ματιά μοιάζει σαν ένα κανονικό άρθρο, μεγάλο και λεπτομερές και αναλυτικό και καλογραμμένο, αλλά για πρόσεξε λίγο καλύτερα την εικόνα που το διακοσμεί. Για πάτα αυτό το "Press Enter Key To Continue". Ω ναι.

2) Ζώντας σαν δισεκατομμυριούχος για μια μέρα 

Να ένα περίεργο ρεπορτάζ από τo DealBook, στο οποίο ο συντάκτης ζει για μια μέρα χρησιμοποιώντας υπηρεσίες που χρησιμοποιούν οι πολύ πολύ πλούσιοι, όπως ιδιωτικά τζετ, πρόσβαση σε κλειστές λέσχες, σοφέρ και σωματοφύλακα.

3) Μεγάλα άρθρα, υποψήφια για βραβείο 

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα βραβεία της ASME, και το longform.org συγκέντρωσε όλα τα υποψήφια άρθρα σε μία σελίδα, αυτά τα ωραία, τα περιοδικίστικα, τα μεγάλα, να πατήσεις να τα διαβάσεις ένα-ένα. Οι κατηγορίες είναι Reporting (όπου είναι υποψήφιο κι αυτό το ύποπτο άρθρο), Profile Writing, Public Interest, Feature Writing, Essays and Criticism. Χρόνο να 'χεις να διαβάζεις.

4) This is how design works

Μια σελίδα γεμάτη με στοιχεία και πληροφορίες για το πώς λειτουργεί το design, τι πράγμα είναι, και πώς πρέπει να το χρησιμοποιούν τα στάρταψ του Ίντερνετ, μα δεν είναι αυτός ο λόγος που στο προσθέτω εδώ. Η σελίδα τούτη είναι τόσο όμορφη που θα σκρολάρεις πάνω-κάτω έτσι, για να την κάνεις χάζι.

5) Το Ίντερνετς και η Ελληνική Οικονομία

Πόσο μεγάλο ρόλο παίζουνε τα Ίντερνετς σ' αυτό που είναι η Ελληνική οικονομία; Να μια μελέτη (σε pdf) από κάτι που λέγεται The Boston Consulting Group, την οποία παρήγγειλε η Google και  η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα, όχι και πάρα πολύ.

 

 

σχολίασε

το newsletter

Υποδεχτείτε γλυκόλογα, τρυφερότητες, λινξ και νέα
κάθε Παρασκευή στο inbox σας. Αν θέλετε.