Λινξ 22: Πολιτιλίνξ

08 May 2012 | 1 σχόλιο

1) Ποιοί πανηγύρισαν μαζί με τα στελέχη της Χρυσής Αυγής την είσοδο της ναζιστικής οργάνωσης στη Βουλή; Γράφει η Καθημερινή

Στους πανηγυρισμούς μετείχαν και διερχόμενοι οδηγοί Ι.Χ., οδηγοί ταξί, απορριμματοφόρων, ακόμα και ενός τρόλεϊ, που διέσχιζαν την οδό Διλιγιάννη (ορισμένοι από αυτούς χαιρετούσαν ναζιστικά), ενώ έναν ιδιότυπο χαιρετισμό απηύθυναν και δικυκλιστές της ΕΛ.ΑΣ., σταματώντας για λίγο έξω από τα γραφεία και μαρσάροντας επιδεικτικά τις μηχανές τους.

2) Ο Δημήτρης Στρατούλης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγεται στη Β' Αθηνών, εξηγεί το οικονομικό πρόγραμμα μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στον ΒΗΜΑ FM.  Οι περισσότεροι τώρα εστιάζουν στο ότι ο άνθρωπος αυτός δήλωσε ότι η κυβέρνησή αυτή θα πάρει τις καταθέσεις των πολιτών στις τράπεζες για να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη του κράτους, αλλά αυτό δεν είναι το μόνο κραυγαλέο. Η κουβέντα είναι κωμικοτραγική - ο κύριος Στρατούλης αντιφάσκει σε κάθε δεύτερη πρόταση, δεν εξηγεί τίποτα, και μοιάζει να έχει άγνοια για τα βασικά, για το πώς λειτουργεί η οικονομία και το τραπεζικό σύστημα.

<<Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πει ότι η επιλογή του είναι μέσα στο ευρώ. Θα προβούμε και σε δημόσιο έλεγχο των τραπεζών. Έχουμε δώσει ή θα δώσουμε ως ελληνικός λαός, 200 δις στις ελληνικές τράπεζες για να τις σώσουμε τα οποία ανήκουν στο λαό. Επομένως με το δημόσιο έλεγχο θα εγγυηθούμε καταθέσεις και θα έχουμε χρήματα για την ανάπτυξη Και το τρίτο άμεση κατανομή του πλούτου για να έχουμε ανάπτυξη και να δώσουμε μισθούς και συντάξεις που πρέπει να αποκατασταθούν >>.

Τα 200 δις που θα δώσουμε στις τράπεζες είναι αν εφαρμοστεί το μνημόνιο και το PSI. Αφού είπατε ότι δεν θα το εφαρμόσετε.

<<Σας είπα, αυτά εμείς θα τα καταγγείλουμε>>.

3) Ο Αλέξης Τσίπρας στο CNBC -και πώς αντιμετώπισαν το κανάλι οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί. Μια ωραία ιστορία, με αναπάντεχη (για εμένα) κατάληξη.

Παρά τις σημαντικές αντιρρήσεις που έχω σήμερα για τον τρόπο που τοποθετήθηκε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, με αποκορύφωμα κατά τη γνώμη μου το απαράδεκτο φλερτ του με τον κ. Καμμένο, έχω να δηλώσω σαν επαγγελματίας στο χώρο, αλλά κυρίως σαν Έλληνας, ότι ο κ. Τσίπρας με έκανε περήφανο. Τοποθετήθηκε με ακρίβεια, με εξαιρετικά δομημένο λόγο, και εξήγησε το ζήτημα της κρίσης όχι μόνο σαν θέμα της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης.

4) Εν τω μεταξύ, η εφημερίδα ΑΥΓΗ περνάει τις φωτογραφίες από ιδεολογικό Photoshop.

 

κατηγορίες: οικονομία, πολιτική
σχολίασε

το newsletter

Υποδεχτείτε γλυκόλογα, τρυφερότητες, λινξ και νέα
κάθε Παρασκευή στο inbox σας. Αν θέλετε.