Λινξ 24: Πράγματα Για Διάβασμα

14 May 2012 | 2 σχόλια

1) Ο Εντουάρντο Σάβεριν ήταν εκ των συνιδριτών του Facebook και ο πρωταγωνιστής-θύμα στο σενάριο του "The Social Network", που τον καημένο τον κορόιδεψαν ο κακός Ζάκερμπεργκ και ο χειρότερος Σον Πάρκερ και τον έδιωξαν. Στην πραγματικότητα ο Σάβεριν κέρδισε στο δικαστήριο ένα πακέτο μετοχών ως αποζημίωση που, τώρα που το Facebook μπαίνει τον χρηματιστήριο, αξίζει δισεκατομμύρια δολάρια. Και τι κάνει; Εγκαταλείπει την Αμερικανική υπηκοότητα ώστε να μη χρειαστεί να πληρώσει φόρους. Ο (γεννημένος στη Βραζιλία, κάτοικος Σιγκαπούρης) Σάβεριν είναι ένα μεγάλο καθίκι, όπως εξηγεί αυτό εδώ το άρθρο.

2) Γιατί το εικονίδιο "save" είναι μια δισκέτα; Δισκέτα! Να ένα ενδιαφέρον post για τα παρωχημένα icons.

3) Όταν χάνεις την επαφή σου με την εξέλιξη της ποπ κουλτούρας, είναι πολύ δύσκολο να επιστρέψεις. Ο Τσάρλι Μπρούκερ γράφει στον Guardian.

I haven't seen The Voice, can't name anyone in Britain's Got Talent, don't use Facebook any more and, thanks to the magic of modern telly, I fast-forward any adverts I stumble across, so I don't even know which commercials are annoying people right now. It's like I live overseas, in a small sealed cube.

4) Το τέλος έρχεται: Το Der Spiegel, το Bloomberg και ο Πολ Κρούγκμαν γράφουν για την (αναπόφευκτη, όπως τη χαρακτηρίζουν) έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

5) Γιατί βλέπουμε σε τόσες τηλεοπτικές σειρές και ταινίες Macbooks και iPhones; Το Bloomberg Businessweek αποκαλύπτει ότι, αντίθετα με άλλες εταιρίες, η Apple δε δίνει φράγκο για product placement των προϊόντων της - οι δημιουργοί τους τα επιλέγουν από μόνοι τους.

κατηγορίες: internet, λινξ
σχολίασε

το newsletter

Υποδεχτείτε γλυκόλογα, τρυφερότητες, λινξ και νέα
κάθε Παρασκευή στο inbox σας. Αν θέλετε.