10 Λινξ Για Το Φιάσκο Με Τους Χάρτες Της Apple

21 September 2012 | 1 σχόλιο

Λίγες ώρες μετά την κυκλοφορία του iOS 6 τα ίντερνετς βράζουν από κριτικές και μαρτυρίες και γκρίνιες: Ο χάρτης του iPhone είναι, πλέον, χάλια. Η Apple αντικατέστησε τους χάρτες που χρησιμοποιεί στο application "Maps" που έχει μέσα κάθε iPhone, και πλέον δεν χρησιμοποιεί αυτούς της Google, αλλά άλλους. Οι χάρτες αυτοί είναι χειρότεροι από της Google. Έτσι λένε τα παρακάτω λινξ τουλάχιστον, εγώ δεν τους έχω δοκιμάσει ακόμα. Καθώς χρησιμοποιώ πάρα πολύ συχνά το χάρτη του κινητού (μου επιτρέπει να μη μιλάω σε κανένα όταν χάνομαι), περιμένω πρώτα να βγει Google Maps app για το iOS, και μετά θα αναβαθμίσω. Ορίστε μας. Λινξ:

1. Ο Ανίλ Ντας εξηγεί με λεπτομέρειες γιατί αυτή η αλλαγή είναι πολύ κακό πράγμα.

2. Ένα καταπληκτικό tumblr συγκεντρώνει τα πιο κραυγαλέα λάθη των νέων χαρτών.

3. Τι χάνει κάθε χώρα με τους καινούριους χάρτες, αναλυτικά.

4. Το BBC αναφέρει μερικά κραυγαλέα λάθη των χαρτών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

5. Να και μερικά κραυγαλέα λάθη στην Ιαπωνία.

6. Να μια συλλογή με αστεία λάθη (μουσεία στη θάλασσα κλπ) από το Huffington Post.

7. Η λύση που δίνει ο χάρτης της Apple στη διαμάχη Κίνας - Ιαπωνίας

8. O νέος χάρτης δείχνει ακόμα και το Apple Store του Σίντνεϊ σε λάθος μέρος

9. Μια ανάλυση για τους λόγους πίσω από την κίνηση της Apple, από τον Guardian

10. Μια ακόμα πιο ενδιαφέρουσα ανάλυση από το Gizmodo για τον τρόπο με τον οποίο φτιάχτηκαν αυτοί οι χάρτες και για τους λόγους για τους οποίους είναι τόσο χειρότεροι από της Google. Καταλήγει στο συμπέρασμα ότι θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να φτάσουν την ποιότητα των προηγούμενων.

Τώρα θα μου πεις, τόσος χαμός επειδή οι χάρτες είναι λίγο χειρότεροι και δε δείχνουν τα δρομολόγια λεωφορείων και τρένων; Ε, δεν είναι μόνο αυτό. Το λένε οι άνθρωποι αποπάνω. Είναι ίσως η πρώτη φορά που η Apple, για να εξυπηρετήσει τα εταιρικά της συμφέροντα (να κόψει δεσμούς με τη Google δηλαδή), κάνει επίτηδες ένα προϊόν της χειρότερο από ό,τι ήταν πριν.

Αυτό δεν είναι σωστή συμπεριφορά.

Κατάρ: Επάνω στο Google Maps, κάτω ο νέος χάρτης της Apple.

UPDATE: Η Apple απαντά στην κριτική με ένα PRτζίδικο δελτίο τύπου. Εν τω μεταξύ, στο άρθρο του  Guardian υποννοείται πως η Google έχει ήδη υποβάλει την ξεχωριστή Google Maps εφαρμογή για έγκριση στο Apple store. Άντε, μακάρι.

 

κατηγορίες: Apple, gadgets, Google
σχολίασε

το newsletter

Υποδεχτείτε γλυκόλογα, τρυφερότητες, λινξ και νέα
κάθε Παρασκευή στο inbox σας. Αν θέλετε.