Προσοχή: Καινούρια Googlegadgets

29 October 2012 | 4 σχόλια

Η Google επρόκειτο σήμερα να κάνει μια μεγάλη εκδήλωση ωραία με ταρατατζούμ κι εφέ (θυμάσαι τι είχε γίνει την προηγούμενη φορά) για να ανακοινώσει τα νέα της τεχνοσυμπράγκαλα, κι επρόκειτο να την κάνει στη Νέα Υόρκη. Η οποία πλημμυρίζει από το μεγαλύτερο τυφώνα του αιώνα. Οπότε τα ταρατατζούμ αναβλήθηκαν, μα τα προϊόντα υπάρχουν, η γραμμή παραγωγής δουλεύει, τα ράφια γεμίζουν, άρα και η ανακοίνωσή τους έγινε σκέτη, τζούφια, υπόγεια. Και πιθανότατα δεν την πήρες χαμπάρι. Και είναι κρίμα. Γιατί η Google ανανακοίνωσε μερικά ενδιαφέροντα φορητά πράγματα. Συγκεκριμένα:

1) Το Nexus 4

photo via

Το τέταρτο "επίσημο" Android κινητό το έχει φτιάξει η LG και μοιάζει πάρα πολύ καλό. Μπορεί η φάτσα του να μην έχει τίποτα το εντυπωσιακό (και πλάτη του να είναι από γυαλί -έτοιμη για μήνυση η Apple) αλλά παραμέσα:

Έχει μια οθόνη 4,7 ιντσών και ανάλυσης 1280x768 πολύ καλύτερη από του προηγούμενου Nexus, που ήταν, λέει, ψιλομάπα.
Έχει τον τετραπύρηνο Snapdragon S4 Pro που υποτίθεται ότι είναι ο ταχύτερος επεξεργαστής για κινητά.
Έχει κάμερα 8 megapixels, πολύ καλύτερη από του προηγούμενου Nexus, που ήταν επίσης ψιλομάπα.
Έχει το νέο Android 4.2 (βλέπε παρακάτω), φυσικά "γυμνό" κι ατόφιο.
Υποστηρίζει ένα πράγμα που λέγεται "wireless charging orb", ένα νέο περιφερειακό που είναι μια επιφάνεια που ακουμπάς το κινητό απάνω και φορτίζεται, ασύρματα, χωρίς να του χώνεις καλώδιο.
Παραδόξως δεν έχει υποστήριξη για τα νέα LTE δίκτυα.
Και κοστίζει (drum roll) 300 δολάρια ξεκλείδωτο στην έκδοση των 8GB και 350 στην έκδοση των 16GB. Αυτό σημαίνει (μπλικι μπλικι) ναι, έχει τη μισή τιμή του νέου iPhone 5 (550 ευρώ ξεκλείδωτο στις ΗΠΑ), και σχεδόν τη μισή τιμή του Samsung Galaxy SIII, που είναι ο κύριος ανταγωνισμός του. Με άλλα λόγια, είναι αρκετά πιθανό αυτό να είναι το καλύτερο κινητό αυτή τη στιγμή στη Γη.

2) Το Nexus 10

photo via

Εκτός από το συναρπαστικό 4, η Google παρουσίασε και τη δεύτερη ταμπλέτα της, τη "μεγάλη". Τo Nexus 10 είναι μια πλάκα από πλαστικό και γυαλί που την έχει φτιάξει η Samsung, έχει μέσα κορυφαίο επεξεργαστή, θηρίο μπαταρία, μια οθόνη 10,1 ιντσών με τερατώδη ανάλυση 2560x1600 -δηλαδή περισσότερα πίξελ κι από το iPad 3/4, και τιμή 400 δολάρια για την έκδοση 16GB, δηλαδή 100 δολάρια λιγότερα από την αντίστοιχη έκδοση του νέου iPad 4. Βεβαίως, μέχρι τώρα οι ταμπλέτες με Android είχαν το πρόβλημα της έλλειψης εξειδικευμένων apps, αλλά τουλάχιστον σ' αυτήν εδώ την περίπτωση το hardware και η τιμή μοιάζουν εντυπωσιακά.

3) Το Nexus 7

Η Google παρουσίασε ετούτη την ταμπλετίτσα πριν από λίγους μήνες και μάζεψε πάρα πολύ καλές κριτικές. Τώρα της πετσόκοψε την τιμή, και ανακοίνωσε και μια έκδοση με 3G. Θα σου γράψω τώρα τις τιμές των τριών Nexus 7 στις ΗΠΑ και στην παρένθεση θα σου βάλω τις τιμές του αντίστοιχου μοντέλου του νέου iPad mini:

Nexus 7 16GB $199 ($329)
Nexus 7 32GB $249 ($429)
Nexus 7 32GB 3G $299 ($559 -με LTE)

Μιλάμε για διαφορά ιλιγγιώδη, εξωφρενική από κάθε άποψη, ειδικά στην τρίτη περίπτωση. Θα δούμε τι συνέπειες θα έχει στη φετινή εορταστική περίοδο. Μπορεί καμία.

4) Το Android 4.2

Πέρα απ' όλα τα άλλα το Android, το λειτουργικό που έχουν όλες οι παραπάνω συσκευές, ανανεώθηκε λιγάκι. Το ήδη ωραιότατο 4.1, το επονομαζόμενο "Jelly Bean", απέκτησε μερικές ακόμα χαριτωμενιές, με κορυφαία το νέο πληκτρολόγιο στο οποίο μπορείς να γράφεις σέρνοντας το δαχτυλάκι, σαν το Swype, κάτι που μπορεί και να έχει σχέση μια μια εξαγορά εταιρείας Ελλήνων από τη Google κάμποσο καιρό πριν.

Περιμένοντας όλα αυτά να φτάσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στα χέρια μου, ας δούμε ένα βίντεο που έφτιαξε το Verge στο χτίριο της Google, μιλώντας με τους ανθρώπους που τα έφτιαξαν:

κατηγορίες: gadgets, Google
σχολίασε

το newsletter

Υποδεχτείτε γλυκόλογα, τρυφερότητες, λινξ και νέα
κάθε Παρασκευή στο inbox σας. Αν θέλετε.