Λινξ 59: Βιβλία!

09 October 2012 | 2 σχόλια

Και τώρα, μερικά πολύ ενδιαφέροντα πράγματα που έγιναν/γίνονται/βρήκα τις τελευταίες μέρες στα παγκόσμια ίντερνετς και έχουν σχέση με ένα από τα καλύτερα θέματα στο σύμπαν: Τα βιβλία!

1) Ένας τρόπος πώλησης που έχει ενδιαφέρον: Bundles! 

Σ' αυτό εδώ το link μπορείς να βρεις μια προσφορά που περιέχει έξι μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας, τα οποία αγοράζεις δίνοντας το ποσό που εσύ διαλέγεις. Όσο θες. Τα χρήματα πάνε σε φιλανθρωπίες (έχει κάποιες να επιλέξεις) και τα βιβλία, φυσικά, τα κατεβάζεις ως e-books. Το κόλπο: Αν δώσεις περισσότερα λεφτά από τον μέσο όρο που έχουν δώσει όλοι οι χρήστες μέχρι τώρα, παίρνεις άλλο ένα μυθιστόρημα, και ένα graphic novel του Νιλ Γκέιμαν. Η προσφορά διαρκεί για δύο εβδομάδες, και είναι πολύ ενδιαφέρουσα, κυρίως ως τρόπος πώλησης. Πρόκειται για μοντέλο που χρησιμοποιείται συχνά εδώ και μερικά χρόνια για την πώληση videogames και άλλου software. Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

2) Ένα graphic novel Έλληνα σχεδιαστή στο Indiegogo

Το Elysium Online είναι ένα graphic novel του Έλληνα κομίστα Ηλία Κυριαζή, για το οποίο αυτή τη στιγμή τρέχει καμπάνια στο Indiegogo, που είναι κάτι σαν το Kickstarter, αλλά πιο indie (και δεν χρειάζεται και αμερικάνικο τραπεζικό λογαριασμό, νομίζω). Η καμπάνια προσφέρει ένα σωρό διαφορετικά "perks", από το απλό πακέτο (αγοράζεις το βιβλίο με 20 δολάρια) μέχρι τη δυνατότητα να έχεις κανονικότατη διαφήμιση στο οπισθόφυλλο. Δες εδώ.

3) Πώς ένα βιβλίο εξαφανίζεται

Σου έχω ξαναγράψει για τη σκοτεινή ιστορία του δημοσιογράφου και συγγραφέα Τζόνα Λέρερ, ο οποίος απ' ό,τι αποδείχτηκε έγραφε ένα σωρό ψέματα και υπερβολές στα βιβλία και τα άρθρα του. Είναι ενδιαφέρουσα και κάποια στιγμή θα πρέπει να τη μελετήσω πιο προσεκτικά. Εδώ, ωστόσο, υπάρχει μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση των συνεπειών των πράξεων του Λέρερ: Το πώς εξαφανίστηκαν τα βιβλία του. Σ' αυτό το άρθρο του Atlantic περιγράφεται πώς ξεκίνησε μια διαδικασία απομάκρυνσης του τελευταίου του βιβλίου από όλα τα βιβλιοπωλεία και τίθεται το θέμα της μονιμότητας της πληροφορίας στην ψηφιακή εποχή. Σήμερα, ξέρεις, αν το Amazon αποφασίσει πως ένα βιβλίο που εσύ έχεις στο Kindle δεν πρέπει να υπάρχει, μπορεί να στο σβήσει. Για πάντα. Θέματα ιδιοκτησίας του λόγου και προστασίας της πνευματικής παραγωγής εγείρονται, θέματα σοβαρά.

4) Πώς γράφτηκε ένα βιβλίο

Συγκεκριμένα, αυτό το βιβλίο: "The Startup of You", του ιδρυτή του LinkedIn Ριντ Χόφμαν και του συγγραφέα Μπεν Κασνόκα. Ο δεύτερος γράφει ένα πολύ ωραίο και μακρουλό άρθρο για τη διαδικασία της συγγραφής. Αξίζει το σκρολ.

5) Το καλύτερο βιβλιοτρέιλερ της χρονιάς

Εδώ, ο Φρεντ Άρμισεν, μέλος του θιάσου του SNL, μιμείται τη σκηνοθέτη Πένι Μάρσαλ που έβγαλε μια αυτοβιογραφία πρόσφατα. Ακόμα κι αν δεν ξέρεις ποια είναι, ξεκαρδιστικό. (via)

κατηγορίες: βιβλία, βίντεο, λινξ
σχολίασε

το newsletter

Υποδεχτείτε γλυκόλογα, τρυφερότητες, λινξ και νέα
κάθε Παρασκευή στο inbox σας. Αν θέλετε.