Λινξ 65: Πράγματα Για Διάβασμα

16 November 2012 | Κανένα σχόλιο

1. Ο μαγικός κόσμος των Ελλήνων πλουσίων

Σ' αυτό το άρθρο του Der Spiegel μπορείς να διαβάσεις πώς ζουν οι Έλληνες μεγιστάνες που παραμένουν εντός της χώρας, αλλά εδώ που τα λέμε δε ζουν πραγματικά σ' αυτή τη χώρα. Ζουν σ' αυτό που αποκαλούμε "την κοσμάρα τους".

The privileged don't even bother to hide their wealth in public. In the rich neighborhoods -- whether Kifissia in northern Athens or Glyfada to the south -- people still speed about in their Porsche Cayennes and Hermès handbags can still be seen beneath café tables. Gucci, Balenciaga and Dior all maintain stores in the Greek capital. It's the florists around the corner that go out of business.

2. Πώς φώτισε 11 θρυλικές σκηνές ο διευθυντής φωτογραφίας  του Σπίλμπεργκ

Πολύ ωραίο κείμενο και ωραίο βλέμμα στο πώς βλέπει τις ταινίες ένας από τους καλύτερους τεχνίτες της δουλειάς, ο Γιάνους Καμίνσκι.

3. Μια ωραία ιστοριούλα για την Amiga και πόσο μικρός είναι ο κόσμος

Ένας πιτσιρικάς πήγε επίσκεψη στα γραφεία του CU Amiga το 1991 και άφησε μια δισκέτα με ένα μουσικό κομμάτι. Μια πολύ ωραία ιστοριούλα γεμάτη συμπτώσεις.

(εγώ, παρεμπιπτόντως, διάβαζα Amiga Format) 

4. Πώς το Facebook την έφερε μπαμπέσικα σε εταιρείες (και σε εμένα)

Απ' ό,τι φαίνεται, το Facebook αποφάσισε ότι το περιεχόμενο που ποστάρουν σελίδες (όχι προφίλ χρηστών) θα στο δείχνει πιο σπάνια από ό,τι πριν. Ούτως ή άλλως στο Facebook βλέπεις περίπου το 15% όσων ποστάρουν φίλοι και brands που ακολουθείς, και τα κριτήρια ήταν πάντα ένα μυστικό και ομιχλώδες θέμα. Είναι πλέον καλά τεκμηριωμένο ότι για τις εταιρείες και τους άλλους άτυχους που αντί για προφίλ έφτιαξαν σελίδα στο Facebook, το περιεχόμενό τους έχει πλέον μικρότερη αξία. Ο επιχειρηματίας Μαρκ Κιούμπαν εξεμάνη πρόσφατα γι' αυτό το θέμα, απειλώντας να σταματήσει να χρησιμοποιεί το Facebook για την προβολή των εταιρειών του, δίνοντας έμφαση σε social media που δεν έχουν τέτοιους αλγόριθμους, όπως το Twitter. Όπως υποθέτει ο Κιούμπαν και άλλοι, το Facebook, το οποίο εξακολουθεί να παλεύει να κερδίσει το σεβασμό των επενδυτών, το έκανε αυτό για να αναγκάσει τα brands να πληρώνουν για να προβάλλεται το περιεχόμενό τους. Πράγμα καθόλου ευχάριστο για πολλές εταιρείες (και ελληνικές) που έχουν επενδύσει πολλά στη συγκέντρωση των "likes". Τώρα όλα αυτά τα likes έχουν ακόμα μικρότερη αξία.

Διάβασε επίσης κάτι άλλο εξοργιστικό που κάνει το Facebook.

5. Ένα σκάνδαλο που αφορά το νέο πρόεδρο των New York Times, στους New York Times

Να κάτι ενδιαφέρον, δώσε προσοχή: Στο BBC έσκασε ένα τρομερό σκάνδαλο. Το σκάνδαλο ήρθε στην επιφάνεια τον καιρό που ο γενικός διευθυντής του BBC, ο Μαρκ Τόμσον, αποχωρούσε από την εταιρεία για να αναλάβει τη θέση του προέδρου στους New York Times. Υπήρξε μια σύγχυση για το κατά πόσο ήταν ενήμερος για το σκάνδαλο και τη συγκάλυψή του. Εδώ, ένα άρθρο που εκφράζει αμφιβολίες για την άγνοιά του. Ποιος δημοσιεύει το άρθρο; Οι New York Times.

Σκέψου -όχι, σκέψου- μια αντίστοιχη ιστορία σε οποιοδήποτε ελληνικό ΜΜΕ.

κατηγορίες: λινξ
σχολίασε

το newsletter

Υποδεχτείτε γλυκόλογα, τρυφερότητες, λινξ και νέα
κάθε Παρασκευή στο inbox σας. Αν θέλετε.