Πρωτοχρονιάτικος Μποναμάς: Κέρδισε 10 “Φεβρουάριους”

Ένα από τα πράγματα που έκανα φέτος ήταν αυτό: Έγραψα ένα βιβλίο.

februarios_milestone

kastaniotis button

Ο “Φεβρουάριος” είναι ένα μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στην Ελλάδα του 2012, μια ιστορία απώλειας και δυστυχίας και αυτογνωσίας και εκδίκησης γεμάτη με φανταστικούς χαρακτήρες φτιαγμένους για σου θυμίσουν ανθρώπους που ξέρεις, και ίσως τον εαυτό σου. Η υπόθεση είναι η εξής:

Ένας Έλληνας δημοσιογράφος, για πολλούς μήνες άνεργος, αποφασίζει να γράψει την ιστορία του ακριβώς ένα χρόνο μετά από ένα τροχαίο ατύχημα μου στοίχισε τη ζωή της γυναίκας του. Κατά τη διάρκεια αυτού το χρόνου είδε τον κόσμο γύρω του να καταρρέει και τη ζωή του να μεταμορφώνεται ραγδαία. Καθώς η Αθήνα γύρω του φλέγεται, αυτός καταγράφει όλα όσα συνέβησαν, και κλείνει όλους τους ανοιχτούς λογαριασμούς που είχαν απομείνει.

Το μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου, για όσους δεν ξέρουν, γράφτηκε τον Φεβρουάριο του 2012 στο Ίντερνετ. Έγραφα ένα κεφάλαιο κάθε ημέρα και στη συνέχεια το ανέβαζα στο februarios.com για να το διαβάζει ο κόσμος. Συνολικά 15.000 άνθρωποι διάβασαν περισσότερα από 100.000 κεφάλαια. Μετά διόρθωσα το κείμενο, έκανα τις απαραίτητες αλλαγές και προσθήκες, και το τελικό βιβλίο κυκλοφόρησε σε χάρτινη και ηλεκτρονική μορφή από τις εκδόσεις Καστανιώτη τον περασμένο Ιούλιο. Μπορείς να διαβάσεις περισσότερες λεπτομέρειες για το πείραμα εδώ, και να δεις ένα storify με όλες τις εξελίξεις εδώ. Α, και φωτογραφίες από την παρουσίαση του βιβλίου, εδώ.

Τώρα, στο πνεύμα των γιορτινών ημερών, μαζί με τις εκδόσεις Καστανιώτη χαρίζουμε 10 αντίτυπα, τα 5 χάρτινα και τα 5 ηλεκτρονικά. Μπορείς να λάβεις μέρος από κάτω ως εξής:

UPDATE: Ο διαγωνισμός έληξε, αυτό ήταν. Όποιος πρόλαβε θα μπει στην κλήρωση. Αποκάτω τα αποτελέσματα!

[imagebrowser id=19]

Οι νικητές του χάρτινου “Φεβρουαρίου” είναι:

Κατερίνα Ρωπαΐτη
Δημήτρης Τσίντζας
Ελισσάβετ Ιωάννα Λυμπεροπούλου
Τηλέμαχος Μπούρτζης
Έλενα Νίκολιτς

Οι νικητές, που έχουν ειδοποιηθεί και με email, μπορούν να περάσουν να πάρουν τα αντίτυπά τους από το βιβλιοπωλείο του Καστανιώτη (Ζαλόγγου 11, Αθήνα) με την ταυτότητά τους.

Οι νικητές του ψηφιακού “Φεβρουαρίου” είναι: 

Αγγελική Καρπουζά
Μανούσος Φρατζεσκάκης
Μάνος Γαλανός
Ιουλία Καντίροβα
Ξένια Χαλδούπη

Οι νικητές θα λάβουν στο email τους κωδικούς για να κατεβάσουν το “Φεβρουάριο” από το iTunes της Apple.

Μπορείτε να συμπληρώσετε τα παραπάνω πεδία μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, 2 Ιανουαρίου, οπότε με την ησυχία σας, δεν υπάρχει βιασύνη. Εκτός αν διαβάζετε αυτά εδώ τα λόγια στις έντεκα και είκοσι το βράδυ της Τετάρτης, 2/1/2013, οπότε υπάρχει.

Για όσους δεν κέρδισαν, υπομονή: Θα υπάρξουν κι άλλοι διαγωνισμοί στο μέλλον.

‘Αντε, καλή τύχη και καλό 2013 σε όλους.

kastaniotis button

[field id=”1″]

(Τι ωραία μα κακομεταχειρισμένη λέξη: “Μποναμάς”)