Το Ετήσιο Γράμμα Του Σούπερ Ήρωα Μπιλ Γκέιτς

04 February 2013 | 1 σχόλιο

Αν στον κόσμο υπήρχε ένας δισεκατομμυριούχος που ήθελε να βοηθήσει τον κόσμο, σύμφωνα με τα κόμιξ ο ανθρωπος αυτός θα φορούσε αποκριάτικο κοστούμι, θα ξόδευε εκατομμύρια για να φτιάξει αυτοκίνητα, gadgets και αεροπλάνα, και θα τα χρησιμοποιούσε για να βγαίνει τις νύχτες στους δρόμους και να παίζει μπουνιές με κακοποιούς, κλέφτες και λωποδύτες. Φορώντας το αποκριάτικο κοστούμι. Και μετά ο Κρίστοφερ Νόλαν θα έκανε ταινία προσπαθώντας αυτό το σενάριο να το κάνει "ρεαλιστικό".

Στην πραγματικότητα ένας δισεκατομμυριούχος που θέλει να βοηθήσει τον κόσμο δεν φοράει στολές, δεν μιλάει σα να έχει φαρυγγίτιδα και δεν παίζει μπουνιές με κλεφτοκοτάδες. Κάνει κάτι άλλο: Εγκαταλείπει τη δουλειά του και αφιερώνει την περιουσία του στην εξαφάνιση θανατηφόρων ασθενειών και στην εκπαίδευση. Μ' αυτά προσπαθώ να σου πω το εξής:

Ο Μπιλ Γκέιτς είναι ο Μπάτμαν.

To Bill & Melinda Gates Foundation είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός φιλανθρωπικός οργανισμός στην ιστορία της ανθρωπότητας και ο Μπιλ Γκέις μόλις δημοσίευσε την ετήσια έκθεση στην οποία εξηγεί την πρόοδο των προγραμμάτων του ιδρύματος. Είναι ένα συναρπαστικό ανάγνωσμα. To ίδρυμα στοχεύει να εξαφανίσει για πάντα την πολυομυελίτιδα μέχρι το 2019 (ήδη εμφανίζονται λιγότερα από 1000 κρούσματα το χρόνο), την εξάπλωση των εμβολιασμών για ένα σωρό σοβαρές ασθένειες σε μέρη της Γης που μέχρι πρόσφατα δεν είχαν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επίσης τη σύλληψη του Τζόκερ. Όχι, το τελευταίο δεν το αναφέρει πουθενά. Δεν ασχολείται με τέτοια.

Είναι άλλου είδους υπερήρωας.

Επίσης: Να οι στόχοι που έχουν θέσει τα Ηνωμένα Έθνη για τη βελτίωση της ζωής στον πλανήτη:

mdg

Να η δραματική μείωση του κόστους θεραπείας φορέων του HIV από το 2000 και μετά, και η συνακόλουθεί ραγδαία αύξηση των ανθρώπων που δέχονται θεραπεία.

hiv

Και να ο ίδιος ο Γκέιτς που τα λέει στο Στίβεν τον Κολμπέρ:

κατηγορίες: επιστήμη, ιδέες
σχολίασε

το newsletter

Υποδεχτείτε γλυκόλογα, τρυφερότητες, λινξ και νέα
κάθε Παρασκευή στο inbox σας. Αν θέλετε.