Οι Αιτίες Της Ελληνικής Κατάρρευσης Σε Μία Σελίδα Του Ίντερνετ

05 February 2013 | 5 σχόλια

Η οικονομική και κοινωνική καταστροφή της Ελλάδας είναι ένα περίπλοκο και πολυδαίδαλο θέμα. Μερικές φορές, όμως, οι συγκυρίες και το ταλέντο κατορθώνουν να συγκεράσουν τις αιτίες και να τις συμπυκνώσουν σε ένα οπτικό ή οπτικοακουστικό προϊόν εκπληκτικής διαύγειας. Σ' αυτό εδώ το άρθρο του ίντερνετ βλέπεις τις αιτίες της ελληνικής κατάρρευσης συμπυκνωμένες και κραυγαλέες.

Πρόκειται για μια συνέντευξη του Ευρυπίδη Στυλιανίδη ο οποίος, όπως λέει το κείμενο "από την ακριτική Θράκη κατάφερε όχι μόνο να διακριθεί στην πολιτική σκηνή, αλλά και να έχει πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο στην κορυφή της". Σ' αυτή τη συνέντευξη, λέει, "όχι μόνο δεν μάσησε τα λόγια του, αλλά μας άφησε με το στόμα ανοιχτό". Η συνέντευξη ανοίγει με αυτή τη φωτογραφία:

stylianidis1

Αυτός είναι ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. Είναι ακόμα και σήμερα Υπουργός Εσωτερικών. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 τον επέλεξαν για βουλευτή 7996 ψηφοφόροι του νομού Ροδόπης. Προφανώς πολλοί από αυτούς σήμερα εργάζονται στα ΜΜΜ της πρωτεύουσας. Η βιβλιοθήκη δεν έχει ούτε ένα βιβλίο. Η συντάκτρια τον κοιτάζει με βλέμμα "τι ωραία που τα λέτε, κύριε Στυλιανίδη". Το όνομα της συντάκτριας είναι Κλέλια. Το όνομα της φωτογράφου είναι Άρτζη.

Στη συνέντευξή του ο κύριος Στυλιανίδης τονίζει ότι οι ξένοι μας πολεμάνε.

Τώρα λέει γίνεται ένας "παγκόσμιος οικονομικός πόλεμος" και εμείς είμαστε πάντα τα θύματα, ποιος ξέρει γιατί, επειδή είμαστε ωραίοι και μας ζηλεύουνε. Μάλλον γι' αυτό. Οι ξένοι φταίνε γιατί μας πολεμάνε και φτιάχνουν "μια νέα Γιάλτα". Πολύ της άρεσε της συντάκτριας αυτό. "Γιάλτα".

Για τον κύριο Στυλιανίδη εκτός από τους ξένους φταίει το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ που έφερε το μνημόνιο γιατί "υπήρχαν άλλοι τρόποι". Λέει:

Η κυβέρνηση Παπανδρέου προσπάθησε να κρύψει πίσω από το μνημόνιο την αναγκαστική της στροφή σε διαρθρωτικές αλλαγές και δεν ανέλαβε την πολιτική ευθύνη των μεταρρυθμίσεων που έπρεπε να γίνουν για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας. 

Δεν αναφέρει ότι το μόνο εμπόδιο σε μια κυβέρνηση που θέλει να κάνει "διαρθρωτικές αλλαγές" και "μεταρρυθμίσεις" είναι η αντιπολίτευση. Δηλαδή ο κύριος Στυλιανίδης και το κόμμα του. Άρα θα συμπέραινε κανείς ότι ο κύριος Στυλιανίδης έσπρωξε το ΠΑΣΟΚ στο μνημόνιο. Δε μοιάζει να έχει τύψεις.

Λέει επίσης:

είναι χρέος όλων μας, όσων ασχολούμαστε με τα κοινά, όταν σχεδιάζουμε, αποφασίζουμε ή δρούμε, να έχουμε το ήθος και την παιδεία, ώστε τα συμφέροντα της πατρίδας να τα βάζουμε πάνω από το προσωπικό ή το μικροκομματικό μας συμφέρον. Δυστυχώς, όταν δεν γίνεται αυτό, το πληρώνουμε όλοι.

Όχι όλοι. Όχι ακριβώς. Η συνέντευξη αυτή έχει ημερομηνία δημοσίευσης 3 Φεβρουαρίου 2013, δηλαδή λίγες μέρες μετά τις αλλεπάληλες απεργίες στο Μετρό, ένα Μέσο γεμάτο με (εκλεκτούς εκ των 7996) διορισθέντες από τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, όταν ήταν Υπουργός Μεταφορών (σχετική έκθεση). Μερικές φορές το "μικροκομματικό συμφέρον" δεν το "πληρώνουμε όλοι". Ο κύριος Στυλιανίδης ακόμα υπουργός είναι.

Η δε κυρία Κλέλια δεν αναφέρει πουθενά στις ερωτήσεις της τη λέξη "Μετρό".

Επίσης, ο κύριος Στυλιανίδης αναγνωρίζει μεγαλόθυμα πως το μόνο λάθος της κυβέρνησης Καραμανλή (στην οποία συμμετείχε και χάρη στην οποία διόριζε) είναι ότι "απέτυχε η επανίδρυση του κράτους και καθυστέρησαν σημαντικές μεταρρυθμίσεις, όπως στο κομμάτι των αποκρατικοποιήσεων". Λίγο παραπάνω ευαγγελίζεται την ιδέα του "μικρού, ευέλικτου και αποτελεσματικού κράτους". Ούτε ο κύριος Στυλιανίδης ούτε η κυρία Κλέλια αναφέρουν κάτι για την εκτίναξη του χρέους της χώρας τα χρόνια εκείνα:

Greece_public_debt_1999-2010.svg

Τέλος, αυτή η σελίδα κάνει από μόνη της reload κάθε μερικά δευτερόλεπτα, για να γράψουν περισσότερα κλικ στο site.

Και αυτά είναι όσα χρειάζεται κανείς για να καταλάβει γιατί η χώρα τούτη κατέρρευσε.

stylianidis2

σχολίασε

το newsletter

Υποδεχτείτε γλυκόλογα, τρυφερότητες, λινξ και νέα
κάθε Παρασκευή στο inbox σας. Αν θέλετε.