Λινξ 86: Πράγματα Για Διάβασμα

1) Αυτός που ανακάλυψε τα emoji

Να ένα πολύ ωραίο άρθρο του Verge για αυτά τα μικροσκοπικά εικονίδια που χρησιμοποιούνται από παιδάκια όλων των ηλικιών για να εκφράσουν συναισθήματα ή passive aggressive καταπίεση στο ίντερνετς. Φυσικά προέρχονται από την Ιαπωνία.

2) Ο δημιουργός της GoPro είναι δισεκατομμυριούχος, ανώριμος

Το Forbes έβγαλε την ετήσια λίστα με τους υπερ-πλούσιους της Γης, κι ένας από αυτούς είναι ο 37χρονος Νικ Γούντμαν, ο οποίος είναι ιδρυτής της εταιρείας που βγάζει αυτές τις απίθανες καμερούλες που οι δραστήριοι τύποι κολλάνε σε κράνη και ιστιοσανίδες και πλημμυρίζει το YouTube θέαμα. Είναι λίγο αχώνευτος.

3) Γιατί δεν συμφέρει να έχεις αυτοκίνητο 

Το Uber είναι μια υπηρεσία που προσφέρει προπληρωμένες μετακινήσεις με λιμουζίνες σε διάφορες πόλεις του κόσμου, οι οποίες κλείνονται μέσω κινητού, δηλαδή κάτι σαν Taxibeat αλλά όχι ακριβώς, δηλαδή σχεδόν καμία σχέση. Εδώ έχουν κάνει οι τύποι τους υπολογισμούς και έχουν βγάλει ότι γενικά συμφέρει οικονομικά να μετακινείσαι κάθε μέρα με τις λιμουζίνες τους από το να έχεις (και να συντηρείς) ιδιόκτητο αυτοκίνητο.

4) Κυνηγώντας το μποζόνιο του Χιγκς

Μια θαυμάσια ιστορία για τους ανθρώπους που δούλεψαν στο CERN κατά τη διάρκεια των διάσημων, πια, πειραμάτων για τον εντοπισμό του μυστήριου σωματιδίου. Επίσης ενδιαφέρον: Το άρθρο είναι στημένο με τρόπο που μοιάζει (λιγάκι) με το θρυλικό, πια, Snow Fall, αλλά μέσα από το κανονικό CMS των New York Times. Τι σου λέω τώρα, θα μου πεις. Και δίκιο θα 'χεις.

5) Πόσες αποφάσεις μπορεί να πάρει ένας άνθρωπος;

Όχι πάρα πολλές. Και, κυρίως, από ένα σημείο και μετά, όχι και πολύ καλές.

...there is a finite store of mental energy for exerting self-control. When people fended off the temptation to scarf down M&M’s or freshly baked chocolate-chip cookies, they were then less able to resist other temptations. When they forced themselves to remain stoic during a tearjerker movie, afterward they gave up more quickly on lab tasks requiring self-discipline, like working on a geometry puzzle or squeezing a hand-grip exerciser. Willpower turned out to be more than a folk concept or a metaphor. It really was a form of mental energy that could be exhausted.

emoji

κατηγορίες: λινξ
σχολίασε

το newsletter

Υποδεχτείτε γλυκόλογα, τρυφερότητες, λινξ και νέα
κάθε Παρασκευή στο inbox σας. Αν θέλετε.