Πράγματα Που Γίνονται

Αυτό είναι το Hive Athens, μια πρωτοβουλία που υποστηρίζει δράσεις σχετικές με τη βιωματική μάθηση. Το περασμένο Σάββατο περισσότερα από 100 παιδιά συμμετείχαν σε workshops στην Τεχνόπολη μαθαίνοντας να προγραμματίζουν ρομπότ, να φτιάχνουν stop-motion ταινιάκια, και άλλα ενδιαφέροντα και διασκεδαστικά. Να λεπτομέρειες στο Facebook του Hive.

kids

Αυτό είναι το Human Grid, ένας χάρτης που καταγράφει τις εθελοντικές και φιλανθρωπικές δράσεις στην Αθήνα. Πριν από λίγο καιρό τα pins του χάρτη ξεπέρασαν τα 100.

grid

Αυτός είναι ο Πίτερ Διαμαντής. Είναι, μεταξύ άλλων, ιδρυτής του Singularity University.

[field id=”1″]

Το Call to Innovation είναι ένας διαγωνισμός ιδεών για νέους Έλληνες. Ψάχνει μια ιδέα “που θα λύσει ένα από τα προβλήματα της Ελλάδας και θα επηρεάσει θετικά τις ζωές 1 εκατομμυρίου Ελλήνων”. Ο νικητής θα κερδίσει μια υποτροφία για το Singularity University.

Οι προτάσεις του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού Rethink Athens, που είχε ως σκοπό τη συγκέντρωση ιδεών για την αναμόρφωση του κέντρου της πόλης παρουσιάζονται σε μιαν έκθεση στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Μέχρι τις 6 Μαρτίου μπορείς να τις δεις όλες, και μαζί τη νικήτρια πρόταση, αυτών.

panepistimiou

Αυτά είναι μόνο τέσσερα από τα ενδιαφέροντα πράγματα που γίνονται αυτές τις ημέρες σ’ αυτό εδώ το μέρος. Γίνονται πολλά παρόμοια ακόμα. Όχι αρκετά πάντως.

Εν τω μεταξύ, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έγινε το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και η Χρυσή Αυγή δηλώνει ότι θα ανοίξει παιδικούς σταθμούς “μόνο για Έλληνες”.

Καλή εβδομάδα.

Space_athens