78.000 Άνθρωποι Θέλουν Να Φύγουν Απ' Τη Γη

16 May 2013 | 2 σχόλια

78.000 άνθρωποι έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Mars One, μια ιδιωτική διαστημική αποστολή που σκοπεύει να μεταφέρει εθελοντές Homo sapiens στον πλανήτη Άρη.

Στον Άρη.

Εβδομήντα οκτώ χιλιάδες.

Για ένα (υποθετικό) ταξίδι σε έναν παγωμένο πλανήτη διακόσα εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά, που δεν έχει νερό ή ατμόσφαιρα, χωρίς επιστροφή. Χωρίς. Επιστροφή.

 

78.000 άνθρωποι που ζουν ανάμεσά μας θέλουν να φύγουν για πάντα από αυτόν εδώ  τον πλανήτη και να πάνε σε ένα μέρος που κάνει την Ανταρκτική να μοιάζει παράδεισος. Για πάντα. Το οποίο "για πάντα" μπορεί να σημαίνει "μέχρι την πρόσκρουση" ή "μέχρι λίγες εβδομάδες μετά την προσεδάφιση, λόγω μηχανικής βλάβης" ή "μέχρι τα μισά της διαδρομής, τρεις μήνες πριν φτάσουν, όταν φαγωθούν μεταξύ τους στο διαστημόπλοιο".

Οι συμμετοχές συγκεντρώθηκαν μέσα σε 2 εβδομάδες μόλις. Τόση η ζέση των 78 χιλιάδων ανθρώπων να φύγουν. Η εταιρεία θα συνεχίσει να συγκεντρώνει υποψηφίους μέχρι τον Αύγουστο. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει μια μακρά διαδικασία επιλογής, μέχρι να βγει η τυχερή ομάδα που θα καταφέρει να φύγει για πάντα από τη Γη.

Θα μπορούσα να σκεφτώ λόγους για τους οποίους κάποιος θα ήθελε να φύγει μακριά από αυτήν εδώ την πέτρινη μπάλα. Στον Άρη, ας πούμε, δεν έχει Χρυσή Αυγή. Δε γκρεμίζονται εργοστάσια γεμάτα σκλάβους. Δε βιάζουν γονείς τα παιδιά τους, δεν σκοτώνουν τρελοί αθώους δρομείς και παιδάκια, δεν τρώνε αντάρτες καρδιές στρατιωτών. Γενικά ο Άρης, ένα γυμνό και παγωμένο και απόκοσμο μέρος, έχει ένα καλό: Δεν έχει ανθρώπους. Οπότε ναι, θα μπορούσα να φανταστώ γιατί να θέλει να πάει κάποιος εκεί.

Απλά δεν φανταζόμουν ότι είμαστε τόσο πολλοί.

mars2

κατηγορίες: επιστήμη, ιδέες
σχολίασε

το newsletter

Υποδεχτείτε γλυκόλογα, τρυφερότητες, λινξ και νέα
κάθε Παρασκευή στο inbox σας. Αν θέλετε.