Λινξ 98: Περί Αισθημάτων Και Της Ανθρώπινης Ψυχοσύνθεσης

1. Η απίστευτη ιστορία μιας μεταμόσχευσης προσώπου

Το καλοκαίρι του 2007 ο πρώην σύζυγος της Κάρμεν Τάρτλτον μπήκε στο σπίτι της με ένα μπαστούνι του μπέιζμπολ και ένα δοχείο με χημικά που χρησιμοποιούν ως καθαριστικά στη βιομηχανία, και την σάπισε στο ξύλο, διαλύοντας το πρόσωπό της με τα χημικά και τα χτυπήματα. Η γυναίκα ξύπνησε από το κώμα τρεις μήνες αργότερα, παραμορφωμένη φρικτά. Το τι συνέβη στη συνέχεια είναι ένας θρίαμβος της επιστήμης και του ανθρώπινου πνεύματος.

2. Η σχιζοφρένια και μια οικογενειακή τραγωδία

Σ' αυτό το κείμενο, μια συγγενής ενός 22χρονου που δολοφόνησε τον πατέρα του γράφει για το δράμα οικογενειών που καλούνται να μεγαλώσουν παιδιά με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα χωρίς υποστήριξη, και για την ανυπαρξία υποδομής βοήθειας τέτοιων ανθρώπων πριν γίνουν επικίνδυνοι για τον εαυτό τους και την κοινωνία.

Psychiatrist E. Fuller Torrey calls a crime like Houston's "a predictable tragedy." That's what he has also called the Gabrielle Giffords shooting; he says the same thing about theVirginia Tech massacre, the Aurora movie theater shooting, the Sandy Hook Elementary shooting, and dozens of other recent homicides, some of them famous mass killings or subway platform shovings, but many of them less publicized. Ten percent of US homicides, he estimates based on an analysis of the relevant studies, are committed by the untreated severely mentally ill—like my schizophrenic cousin. And, he says: "I'm thinking that's a conservative estimate."

3. Η κρατική επιχορήγηση της ευτυχίας

Εδώ, ένα πολύ ωραίο κείμενο για το θέμα της ψυχικής ευεξίας των πολιτών, και το κατά πόσο μπορεί ένα κράτος (εν προκειμένω, η Μεγάλη Βρετανία), με τις υγειονομικές υπηρεσίες που προσφέρει, να την υποστηρίξει.

4. Η αληθινή ιστορία αγάπης πίσω από μια ρομαντική τριλογία

Σε λίγες ημέρες θα γίνει στην Ελλάδα η πρεμιέρα του "Before Midnight", του τρίτου μέρους της τριλογίας του Ρίτσαρντ Λίνκλατερ που διηγείται την ιστορία ενός ζευγαριού που περπατάει σε πόλεις και μιλάει ανά τις δεκαετίες. Κάτι που πολύς κόσμος δεν ξέρει: Ο Λίνκλατερ (Λινκλέιτερ; Λινκ λέιτερ;) εμπνεύστηκε την ιστορία από κάτι που του συνέβη στ' αληθινά. Και που είχε πολύ διαφορετική κατάληξη.

5. Μια ομιλία για την αγάπη και την αποδοχή των διαφορετικών 

Πολύ συγκινητική.

σχολίασε

το newsletter

Υποδεχτείτε γλυκόλογα, τρυφερότητες, λινξ και νέα
κάθε Παρασκευή στο inbox σας. Αν θέλετε.