Λινξ 101: Πράγματα Για Διάβασμα

1) Η φανταστική ιστορία του Γιάννη Αντετοκούμπο

Στη χώρα της πτώχευσης και των δημοσκοπικών θριάμβων των Ναζί δεν θα περίμενε κανείς να γεννιούνται ιστορίες σαν ετούτη, ενός νεαρού γιου μεταναστών που πέρασε δυσκολίες και κακουχίες και φτώχια, με τα πολλά έγινε πολίτης της χώρας στην οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε, και μέσα από τις δομές της κοινωνίας της κατάφερε να αναδειχθεί, να ξεχωρίσει και να του δοθεί μια μεγάλη ευκαιρία, όλη δικιά του. Τη γράφουν ωραία και λιτά οι New York Times.

2) Ο Σον Πάρκερ γράφει 10.000 λέξεις για το γάμο του

Ο συνιδρυτής του Napster και μέτοχος του Facebook παντρεύτηκε, και ο γάμος του ήταν μια παραμυθένια εξτραβαγκάντσα υπερβολής και σπατάλης εμπνευσμένη από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών που προκάλεσε σχόλια και διαμαρτυρίες για τις επιπτώσεις του στο φυσικό περιβάλλον. Ο τύπος, λοιπόν, αποφάσισε να απαντήσει. Γράφοντας ένα κείμενο στο Techcrunch. Το κείμενο (ένας ύμνος στην αγάπη του, την αλήθεια του, και τον εαυτό του) είναι ατελείωτο, κοντά δέκα χιλιάδες λέξεις. "Με ζαλίσατε για το γάμο;" σα να τους λέει. "Θα σας πνίξω στις λέξεις".

k-bigpic

3) Ο Στίβεν Φράι γράφει για την κατάθλιψη 

...if I’m under treatment and not actually depressed, what the fuck right do I have to be lonely, unhappy or forlorn? I don’t have the right. But there again I don’t have the right not to have those feelings. Feelings are not something to which one does or does not have rights.

4) ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΠΑΤΟΝΕΤΕΣ

Λίγα χειρότερα πράγματα μπορεί να κάνει κανείς στον εαυτό του απ' το να βάζει στον ακουστικό του πόρο μπατονέτες. Αυτό είναι πλέον καλά τεκμηριωμένο αλλά, όπως πολλά αυτονόητα αλλά όχι ευρέως γνωστά πράγματα, χρήζει επανάληψης. Δες εδώ κι εδώ.

Lots of people stick Q-tips in their ears. Some of them do harm by doing that. They either push the wax down deep where it can’t clean itself out and they have to get professional care, or they traumatize the canal so that it bleeds or hurts, or they make little scratches and bacteria get in and cause infection.

5) Οι μυστικές υπηρεσίες, η δημοκρατία, και το θέμα της εμπιστοσύνης

Σε ετούτο εδώ το άρθρο γνώμης αναλύεται το θέμα της πάλης ανάμεσα στην ανάγκη των μυστικών υπηρεσιών μιας χώρας για μυστικότητα, και στην ανάγκη μιας δημοκρατίας για έλεγχο πάνω στους θεσμούς της, συμπεριλαμβανομένων και των μυστικών υπηρεσιών. Ποια ανάγκη είναι μεγαλύτερη; Συζητιούνται κάποια θέματα συναρπαστικά, και το συμπέρασμα είναι ότι μυστικές υπηρεσίες δεν μπορούν να λειτουργούν αποτελεσματικά όταν το κράτος δεν έχει την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Έχει κι ένα αναπάντεχο στοιχείο: Το 58% των πολιτών στις ΗΠΑ συμφωνούν με τα προγράμματα παρακολούθησης των ψηφιακών επικοινωνιών της NSA.

 

κατηγορίες: λινξ
σχολίασε

το newsletter

Υποδεχτείτε γλυκόλογα, τρυφερότητες, λινξ και νέα
κάθε Παρασκευή στο inbox σας. Αν θέλετε.