Αστέρες Του Πολιτικού Λόγου, Ή Πώς Να Ζήσεις Με €5.450 Το Μήνα

15 November 2013 | 3 σχόλια

6.628 συμπολίτες μας από την ηρωϊκή Πέλλα ψήφισαν τον Ιορδάνη (Δάνη) Τζαμτζή το Μάη του 2012, εξασφαλίζοντάς του τον πενιχρό μηνιαίο μισθό των €5450 στο χέρι.

Και πάλι καλά γιατί, όπως δήλωσε ο ίδιος στην τηλεόραση, με το ζόρι τα βγάζει πέρα.

«Αν είναι να παίρνω 2.000 ευρώ το μήνα δεν θέλω να είμαι βουλευτής. Aς γίνουν βουλευτές μόνο οι πλούσιοι» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Ιορδάνης Τζαμτζής σε πρωινή εκπομπή του ANT1 και πρόσθεσε ότι ορισμένοι συνάδελφοι «ξεραίνουν και το σκ... τους για να ζήσουν».

Ο κ. Τζαμτζής είπε ότι παίρνει «μόνο 5.450 ευρώ τον μήνα στο χέρι» και ισχυρίστηκε ότι οι αποδοχές των βουλευτών έχουν μειωθεί κατά 40% τα τελευταία χρόνια, ενώ για τα προνόμια των φοροαπαλλαγών που αγγίζουν και το 70%, απέφυγε να απαντήσει.

Ο Ιορδάνης Τζαμτζής, ο οποίος δηλώνει "Πολιτικός Επιστήμων - αγρότης", είναι μέλος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας από 16 χρονών, έχει υπάρξει δήμαρχος Σκύδρας και βουλευτής και σήμερα είναι και "Κοσμήτορας της Βουλής", ένας τίτλος που πιθανότατα σημαίνει ότι ο Ιορδάνης Τζαμτζής είναι για τη Βουλή μας ένα κόσμημα.

Πόσο σπάνιο και αξιομνημόνευτο, ένα πολιτικό ον με τόσο έντονη την κουλτούρα της ειλικρίνειας που δεν έχει καν συναίσθηση του τι σημαίνουν οι λέξεις αυτές που λέει. Πόσο γόνιμο και out of the box (out of the planet, ίσως), το να μπορείς να στέκεσαι πέρα και πάνω από την πραγματικότητα στην οποία συμμετέχουν τα υπόλοιπα ανθρώπινα όντα, να ζεις ανάμεσά τους στον κόσμο τους αλλά ταυτόχρονα αλλού, σε έναν άλλο κόσμο, όπου οι λέξεις είναι έννοιες σχετικές, δεν σημαίνουν τίποτα, δεν έχουν συνέπειες ή βαρύτητα σε ένα υπαρκτό κοινωνικό και οικονομικό πλαίσιο, τις λες απλά και αιωρούνται και χάνονται, σα μπουρμπουλήθρες. Τι να κάνει ένα τέτοιο τρυφερό κι ευάλωτο πλάσμα, τι να κάνει ο Δάνης ο Τζαμτζής, πώς να διαχειριστεί την ύπαρξή του στον κόσμο μας, μια ύπαρξη που στα δικά μας απαίδευτα μάτια μοιάζει, αναπόφευκτα, με αφασία;

tzamtzis

Fun fact: 8.420 άλλοι συμπολίτες μας από την ηρωική Πέλλα επέλεξαν στις ίδιες εκλογές ως αντιπρόσωπό τους μιαν άλλη βουλευτή που τις τελευταίες ημέρες απασχόλησε την επικαιρότητα: Τη Θεοδώρα τη Τζάκρη.

Πράγμα που σε κάνει λίγο να σκέφτεσαι τα κριτήρια των συμπολιτών μας από την ηρωική Πέλλα. Εικάζω ότι για να εκλεγεί κανείς εκεί, αρκεί το όνομά του να αρχίζει από Τζα (ή, εναλλακτικά, κοιτώντας και τα ονόματα των άλλων, "Κα" ή "Στα" -αλλά ως εκεί).

Δεν φαίνεται να υπάρχει άλλο κριτήριο.

photo credit: Fos Photos

κατηγορίες: πολιτική
σχολίασε

το newsletter

Υποδεχτείτε γλυκόλογα, τρυφερότητες, λινξ και νέα
κάθε Παρασκευή στο inbox σας. Αν θέλετε.