Αύριο Ξεκινά Το MOOC Του Μάικλ Σαντέλ. Έλα Να Γίνουμε Συμμαθητές.

Ο Μάικλ Σαντέλ είναι ένας πολύ διάσημος καθηγητής του Χάρβαρντ, τις διαλέξεις του οποίου περί δικαιοσύνης και ηθικής βλέπουν εκατομμύρια άνθρωποι στο YouTube, επειδή είναι πάρα πολύ ωραίες και ενδιαφέρουσες. Σου έχω ξαναγράψει γι’ αυτόν.

Αύριο ξεκινά στο edX η online εκδοχή του “Justice”, του διάσημου μαθήματός του, πράγμα που σημαίνει ότι για 12 εβδομάδες θα μπορείς κι εσύ, κι εγώ, και οποιοσδήποτε πολίτης της Γης να παρακολουθεί τις διαλέξεις, να διαβάζει το προτεινόμενο συνοδευτικό υλικό, να κάνει τα  τεστ και, αν θέλει, να συμμετέχει στα φόρουμ με τους υπόλοιπους συμμαθητές και τον καθηγητή. Στο τέλος θα έχουμε μάθει κάποια βασικά πράγματα (ή και πολλές λεπτομέρειες, ανάλογα πόσο χρόνο θα αφιερώσει ο καθένας) για τη φιλοσοφική σκέψη στα θέματα της ηθικής και της δικαιοσύνης και μπορεί, αν είμαστε επιμελείς και προσεκτικοί, να πάρουμε και το σχετικό certificate.

Εγώ θα κάθομαι στo πίσω μέρος της τάξης και θα ζωγραφίζω “Guns and Roses” στο θρανίο. Θα σ’ αφήνω να αντιγράφεις στα διαγωνίσματα.

Γράψου εδώ.

[field id=”1″]

justice